1. Spuneţi-ne câte ceva despre dvs.!
Mă numesc Romulus Luca, am 29 de ani, m-am născut în Cluj-Napoca, am absolvit Colegiul Naţional George Coşbuc şi Facultatea de Drept. În prezent sunt avocat definitiv în Baroul de Avocaţi Cluj. Sunt vicepreşedintele Partidului National Ţărănesc Creştin Democrat şi preşedintele Filialei Cluj a acestuia.
2. Cum aţi intrat în politică şi de ce aţi ales PNŢCD?
Am ales PNŢCD din convingeri doctrinare şi din dorinţa de a contribui la relansarea partidului. Consider că PNŢCD, în mod nedrept, a fost scos în afara Parlamentului.
3. Cum aţi ajuns preşedinte al PNŢCD Cluj? Este vârsta dvs. un avantaj sau un impediment?
Am ajuns preşedinte al PNŢCD Cluj într-un moment foarte greu al existenţei partidului. Am ajuns preşedinte al formaţiunii clujene creştin-democrate fiind votat de membrii acestei fililale. Sunt cel mai tânăr preşedinte de filială din ţară, cu toate acestea nu cred că vârsta este un impediment. Deşi am doar 29 de ani, am o experienţă politică de mai bine de şase ani. Cred că a venit momentul ca tânara generaţie de politicieni, ruptă de mentalităţile comuniste, să ia locul vechii generaţii de politicieni, care nu au fost în stare să ofere soluţii concrete pentru problemele cu care s-a confruntat ţara.
4. Care sunt proiectele desfăşurate în calitate de preşedinte al ţărăniştilor din Cluj şi vicepreşedinte la nivel naţional?
În calitate de lider PNŢCD am desfăşurat numeroase proiecte care au fost în mod just mediatizate la momentul oportun. Proiectul major ale PNŢCD este reformarea clasei politice din România.
5. Cu ce diferă PNŢCD de alte partide româneşti? Este justificată aversiunea populaţiei faţă de întreaga clasă politică?
PNŢCD diferă de toate celelalte partide politice din România prin faptul că a reuşit să îşi păstreze identitatea, chiar dacă din anul 2000 nu am mai reuşit să intrăm în Parlament, prin faptul că am slujit exclusiv interesele cetăţeanului, pentru că promovăm morala creştină ca şi principiu doctrinar. Este într-adevăr justificată aversiunea populaţiei faţă de clasa politică din România, pentru că aceasta i-a inşelat de cele mai multe ori aşteptările.
6. Care este soluţia pentru revenirea partidului dvs. în Parlament?
PNŢCD – partidul martir – va reveni în Parlamentul Romaniei, acolo unde îi este locul. Soluţia este să ne mobilizăm electoratul să vină la vot.
7. Are PNŢCD perspective reale sau va fi nevoit să accepte o fuziune cu un partid mai mare?
PNŢCD nu va fi absorbit de niciun alt partid politic. Are soluţii pentru revenire. O istorie de peste 150 de ani, cu atâtea realizări, şi care a avut atâtea victime ale regimului comunist, nu poate fi „inghiţită” de niciun alt partid politic.
8. Are PDL aceeaşi doctrină cu PNŢCD? Este posibilă o alianţă între cele două partide sub stindardul popularilor europeni?
Deşi PD (actualul PDL) şi-a schimbat peste noapte doctrina, devenind din social-democraţi populari, docrinele celor două partide nu sunt identice. A existat o colaborare între cele două partide, astfel încât o alianţă ar fi posibilă.
9. Veţi candida la vreo poziţie locală sau naţională în cadrul următoarelor alegeri?
Nu am stabilit la acest moment candidaţii pentru următoarele alegeri. Există posibilitatea să candidez pentru orice poziţie, atât la nivel local cât şi naţional, dacă am convingerea că aş putea ajuta partidul.
10. Ce vă nemulţumeşte la actuala administraţie locală şi care sunt propunerile specifice ale creştin-democraţilor clujeni pentru scrutinul din 2012?
Suntem nemulţumiţi în primul rând de birocraţia din administraţia locală. Soluţiile propuse de noi ar fi, printre altele, depolitizarea administraţiei locale, eliminarea birocraţiei excesive etc.
Vă mulţumim!
Cu alte cuvinte, „vom face sa fie bine”, dar solutii concrete, nimic.
Acest mediocru este președintele PNTCD Cluj???
Care sunt proiectele sale cica just mediatizate la momentul oportun?