Componentă esențială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, Clinica Pediatrie III este, în prezent, pregătită să își primească micuții pacienți care necesită spitalizare, cu cele mai moderne dotări și tehnologii necesare asigurării unui act medical de calitate.
,,Doresc să îi felicit pe această cale pe toți cei ce s-au implicat activ în acest proces, mulțumindu-le pentru faptul că micuții pacienți vor putea fi tratați în spații igienice, prietenoase și dotate potrivit celor mai exigente standarde în vigoare”, a declarat președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe.
Furnizarea acestor servicii de înaltă calitate a devenit posibilă ca urmare a faptului că în ultimele patru luni s-au desfășurat lucrări de renovare la nivelul etajului II al Pavilionului I, zonă în care sunt internați anual cca. 1.380 de copii, aproximativ 30% din numărul total de pacienți ai clinicii. Operațiunile au vizat renovarea a opt saloane – 24 de paturi de internare, a grupurilor sanitare existente și înființarea unor grupuri sanitare noi.
De asemenea, urmărindu-se respectarea standardelor medicale și asigurarea unor condiții de cazare corespunzătoare anului 2018, s-a montat tarchet pe pardoseală și pereți, au fost înlocuite ușile și s-au refăcut geamurile deteriorate, s-a refăcut instalația electrică, s-au montat prize electrice la fiecare pat și lămpi de veghe în saloane. Totodată, fiecare salon este, acum, dotat cu televizor conectat la televiziune prin cablu, dulapuri pentru pacienți și frigidere, fiind achiziționate pături, perne și lenjerie de pat. Nu în ultimul rând, a fost refăcută instalația de furnizare a oxigenului, paturile sunt dotate cu prize pentru oxigenoterapie și administrarea medicației inhalatorii iar secția a fost înfrumusețată cu picturi realizate de către voluntari.
În contextul în care Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unitate medicală cu o adresabilitate semnificativ ridicată și vizibilitate internațională, deservește interesele părinților și ale copiilor din peste 35 de județe ale țării, având anual internați aproximativ 4.500 de copii, s-a considerat demararea lucrărilor de renovare ca fiind mai mult decât necesară și justificată de starea clădirii, veche și revendicată. În acest sens, în vederea asigurării unor condiții civilizate de internare și întrucât, potrivit legislație în vigoare, instituțiilor publice le este interzis să investească în clădiri revendicate, conducerea clinicii a solicitat sprijinul comunității locale.
Au răspuns, astfel, cu promptitudine, asociațiile Beard Brothers și Rotaract Visio care au organizat Campania Paint the future, ce a avut ca scop strângerea de fonduri în acest scop. Asociațiile Beard Brothers și Rotaract Visio au adunat fondurile necesare renovării și s-au îngrijit ca lucrările să se desfășoare în bune condiții. În același timp, proiectului i s-au alăturat asociația Life Education for All și Fundatia Pro Clinica Pediatrie III. Nu în ultimul rând, o parte dintre achiziții au fost efectuate din fondurile spitalului, costurile finale depășind 55.000 de euro.