Simți adesea senzații de stres, sau anxietate, pe care îți este tot mai dificil să le ții sub control? Învață să te motivezi apelând la darurile pe care natura ți le oferă zi de zi. Grădinăritul nu presupune doar soluția inspirată de a-i oferi casei tale un aspect elegant. Îngrijirea plantelor îți influențează tonusul și contribuie la arderea caloriilor în corp. Efortul fizic te ajută să menții tensiunea arterială în parametrii optimi și o greutate corporală sănătoasă. Când arăți bine, automat te simți bine!
De ce ne recomandă specialiștii să menținem o relație apropiată cu pământul
Așadar, suflecă-ți mânecile și începe să sapi, să plivești și să transformi natura în propriul tău terapeut!
- Te delectezi cu plante unice
Poate ai călătorit prin lume și ai fost impresionat de anumite specii interesante de flori, care ți-au cucerit inima. Grădinăritul devine soluția optimă de a crea condițiile necesare creșterii armonioase a acestor plante. Vei obține satisfacția psihică de a vedea cum crește zi de zi o plantă fascinantă chiar sub ochii tăi.
- Asigurarea sursei proprii de vitamine și minerale
Nutriționiștii ne recomandă să mâncăm minim 2 căni de legume și o jumătate de cană de fructe în fiecare zi pentru a reduce riscul afecțiunilor cronice. Grădinăritul te motivează să îți dezvolți obiceiul de a mânca zilnic necesarul minim de fructe și legume, fără a-ți destabiliza bugetul.
- Combați stresul fără medicamente
Cercetările în domeniu au dovedit legătura dintre activitatea fizică în natură și reducerea simptomelor de stres, depresie sau anxietate.
De aceea, anumite spitale se ocupă de amenajarea și plantarea grădinilor cu flori ca soluție de reabilitare pentru pacienții care se recuperează după accidente vasculare cerebrale, operații chirurgicale și alte cazuri.
Grădinăritul este un bun început pentru restabilirea încrederii în sine, mai ales pentru persoanele care au trecut printr-o situație traumatizantă.
- Socializezi mai mult și mai bine
Activitățile în mijlocul naturii sunt ocazia ideală de a petrece timp de calitate alături de cei apropiați. Amenajează împreună cu partenerul o parcelă cu florile voastre preferate.
Antrenează-ți copilul să cultive propriile răsaduri de flori sau legume și să se simte mândru mai apoi de propria grădină pe care o va îngriji cu drag. Dezvoltați împreună o curiozitate tot mai mare față de anumite specii de flori, identificați insectele și plantele dăunătoare. Privește grădinăritul drept o sursă terapeutică și de informare asupra mediului înconjurător cu gama completă de unelte de săpat de la Scule AZ pentru că după cum știm, copiii care sunt expuși la ‘’murdărie’’ se bucură de un sistem imunitar mai puternic și sunt mai puțin expuși la astm, eczeme și alergii pe parcursul vieții, prin comparație cu copiii ținuți într-un mediu steril.
- Crești plante medicinale
Unele plante precum Aloe Vera de exemplu sunt căutate mulțumită beneficiilor unice asupra sănătății. Desigur, acestea se găsesc ușor pe rafturile magazinelor sub formă de creme și soluții, dar nimic nu egalează proprietățile formei lor autentice.
Grădinăritul îți schimbă perspectiva asupra lumii în care trăiești. Munca fizică reduce tulburările de dispoziție, stimulează starea de spirit și dezvoltă calitatea vieții.