În Jibou, administrația locală a început să se miște, odată cu preluarea frâielor de către viceprimarul PSD Ana Indreieș, după ce fostul primar al localității, Eugen Bălănean, a avut probleme cu justiția fiind condamnat la un an de închisoare pentru două infracțiuni de conflict de interese.
O primă veste bună și foarte importantă vizează traficul greu, finalizarea lucrării la şosea de centură (un proiect în valoare de cinci milioane de euro) fiind stabilită în această toamnă.
În atenția imediată a harnicei primărițe mai sunt amenajarea zonei din centrul oraşului cu spaţii verzi, o peisagistică modernă, spaţii de relaxare, o fântână arteziană şi o parcare generoasă. Toate aceste investiții vor face din centrul Jiboului o zonă schimbată.
Raluca Gireadă, președinte al TSD Zălau a comentat pentru Presa Locală activitatea recentă a colegei sale, arătând câteva dintre reușitele Anei Indreieș: „Locuitorii „capitalei” Văii Someșului, cum îmi place să-i spun orașului Jibou, sunt norocoși să beneficieze de implicare din partea aleșilor locali, fie primar, viceprimar sau consilieri locali. Susțin acest lucru pentru că vă pot da numeroase exemple de aleși care s-au trezit în funcții și nu le pasă deloc de oamenii care i-au ales. Știu cum arăta Jiboul în urmă cu 10 ani și acum rămân surprinsă de fiecare dată când trec pe acolo. Aici se potrivește perfect vorba din bătrâni că omul sfințește locul!Spre exemplu, joi, viceprimarul Ana Indreieș a organizat inaugurarea Casei de Cultură, reabilitată cu sprijinul fondurilor Companiei Naționale de Investiții. Orașul avea nevoie de acest obiectiv pentru că la Jibou există două ansambluri folclorice, „Cununa” a Palatului Copiilor și „Someșul”, care anual aduc trofee pentru Sălaj și, mai mult, sunt organizatori ai Festivalului Internațional „Someș, cântecele tale” înființat de renumitul și distinsul profesor Pintea în urmă cu aproape 30 de ani! Am asistat la un spectacol inaugural extraordinar, încărcat de emoție și bucurie, sala a fost neîncăpătoare și o felicit pe această cale pe doamna Indreieș și, evident, întreaga sa echipă din Consiliul Local, pentru organizare și pentru ce a reușit să redea jibouanilor – o casă de cultură cu istorie, cu sentimente și amintiri frumoase.
În scurt timp, tot la Jibou va fi dată în folosință prima șosea de centură din istoria orașului, un proiect demarat anul trecut și pe care conducerea Primăriei a reușit să-l finalizeze foarte repede. Am observat că se modernizează o serie de străduțe, parcările, spațiile verzi din jurul blocurilor și centrul orașului. Este surprinzător cum mulți se plâng că în țara asta nu se poate face nimic, iar la Jibou se poate. Ceea ce știu sigur e că orașul de pe Someș face parte din România și că are oameni faini care-l conduc. Din toate punctele de vedere”.
Raluca Gireadă a mai completat că femeile sunt mai „atente la detalii” și prezența Anei Indreieș la cârma Jiboului se simte: „Pe lângă proiectele de investiții există multe alte activități care au scos orașul din anonimat. Proiecte sociale, educaționale, turistice, culturale. Implicarea administrației locale există în toate domeniile. Grădina Botanică „Vasile Fati” a devenit una dintre cele mai frumoase și cunoscute grădini botanice din țară, elevii din Jibou sunt renumiți în țară și chiar peste hotare pentru premiile și trofeele obținute la pictură, desen, folclor, olimpiade școlare. La Jibou au chiar și un parc industrial, ceea ce nu există încă în reședința de județ…
Sper ca și alți actuali sau viitori primari să ia exemplul Anei Indreieș pentru că, noi, tinerii, avem nevoie de fapte, de implicare și de un viitor acasă. Iar Primăria Jibou chiar a reușit să aducă de peste hotare tineri plecați la muncă, să-i determine să investească acasă, să-i susțină și le ofere ceva”.