Refacerea parcului din centrul cartierului Grigorescu a generat păreri împărțite printre clujeni: unii spun că este o lucrare frumoasă, pe când alții critică dotările și excesul de beton. Iată câteva opinii:
Susana: Bine ca s-a amenajat.Sa tina cât mai mult nevandalizat.
Lenuța: FELICITĂRI FRUMOS ȘI CURAT ….SA SPERĂM CĂ O SA FIE TOT AȘA
Magdalena: Foarte frumos amenajat Felicitari !
Florica: Felictari dar sa se mentina curetenie nu sa arunge ppe jos sticle si punji cine manica seminte si arunca pe jos dus in toate parcurile sa faca curetenie
Veronica: Felicitări! Dar foarte scump!Speram să fie administrat si păstrat curat!
Victoria: Îmi place foarte mult e o relaxare atât pentru adulți și mai ales pentru copii
Carmen: De frumos e frumos dar nu s-au gândit la copii de 8-12 ani. Aparatele sunt doar ptr.cei mici.
Iren: Minunat!Sint mindra de D-nu Boc.Tot respectul!
Dorina: Nu inteleg ce rost are spatiul gol din mijloc. La fel este si in parcul din spatele teatrului. Loc de intilnire in sit de urgenta? Loc aterizare helicopter? De ce nu se proiecteaza in asa fel incit sa fie cit mai multa verdeata si mai putin beton. De asemenea, s.au inlaturat gardurile vii care margineau parcul. E modern, da iluzia ca e mai mult spatiu. Dar nu te simti protejat, nu poti sa stai linistit pe o banca, masinile trec in jurul parcului incontinuu, e galagie si aer poluat. Nu ar strica si un pic de culoare cu flori, mai ales trandafiri, sau arbusti colorati. Cam acesta este din pacate stilul in tot Clujul. Bine ca aici nu s.au taiat copacii! Chiar daca se inlocuiesc cu altii mai tineri. Un copac mai „in virsta” are un anumit farmec, pe cind cei noi sunt subtiri, plantati in linie dr ca niste stilpi.
Asemenea proiecte nu sunt facute de oameni care frecventeaza parcurile.
Andrei: Cam mult a durat reabilitarea asta. Este frumos, se putea extinde puțin spre spațiul mort din fosta benzinărie. Doar să fie calitate în lucrări că imaginile sunt preelectorale și repetate!
Dacă mergeți în parcul Opera sau la Farmec pe str.Bucuresti, la pavaje sunt probleme de calitatea lucrărilor. Și asta pe bani buni și timp pe măsură de șantier.
Adriana: Este absolut necesar gardul viu!
Zoltan: Ce a si adauga eu ar fi gard viu la periferie
Nu stiu sa nu mi inchipui de ce nu este din start!
Din punctul meu de vedere este o bariera care ar impiedica mingea sa ajunga in strada sau chiar copii care sunt neatenti pe unde este limita parcului.
Mihaela: de-ar avea si Buna Ziua macar un locsor de asta! Iarba, copaci, banci…visam…singurul parc e subdimensionat si e in soare plus covorul ala cauciucat ce acopera 90% din spatiu si in rest e pamant moale deocamdata, probabil o sa puna minunatul gazon.
Filip: Noua ne place piatra aia, dar putem sa stam linistiti ca dispare de acolo cat de curand. La cum era agresata tasnitoarea, bine ca mai da apa. Nici hinta cu stalp din lemn nu o vad bine, o rezolva baietii cat de curand. Aproape intotdeauna cand am vazut adolescenti mai multi prin parcuri, i-am si vazut in cel mai bun caz abuzand grav cate un balansoar sau ce mai era pe acolo.
Anca: Ceva gard viu în jurul parcului ar fi mai mult decât necesar, terenul de baschet nu este ok, mingea sare direct în strada, acolo trebuie plase jur-imprejur
Alex: Parcul este ok din punctul meu de vedere. De acord cu panoul de baschet care parcă este o bucată de osb prinsă cu cele mai ieftine șuruburi. Apreciez în schimb faptul ca au rămas în picioare copacii bătrâni și pe lângă s-au plantat alții tineri. Cu siguranță se putea o treabă mult mai bună din partea constructorului dar dacă comparam cu parcul clujenilor de pe muncii, nu se compară. Acolo constructorul a fost în cârdășie.
Vali: Legat de gardul viu. Dacă Piaţa 14 Iulie rămâne cum e acum, atunci un gard viu e binevenit, chiar necesar. Dar dacă toată zone va deveni smart? Atunci gardul viu va avea un rol mai mult decorativ deoarece Piaţa 14 Iulie şi, parţial, străzile adiacente vor fi pietonale şi velo, iar linia 30 nu va înconjura Parcul 14 Iulie, ci va trece la vest de acesta, aşa cum a mai fost o perioadă scurtă de timp.
Unul din elementele comune majorităţii amenajărilor o constituie înlocuirea vegetaţiei dese – uneori chiar luxuriante – cu una mult mai aerisită. 14 Iulie e un exemplu vizibil clar, dar şi pe Malul Someşului sunt astfel de locuri. Şi, ca fapt divers, capătul estic al Tronsonului 5, mal stâng al amenajării Someşului are copaci, dar are şi betoane cât cuprinde.