Este o adevărată piatră de hotar prima călătorie cu bebelușul sau cel puțin așa o resimt părinții care au primul copilaș. Dar, fie că faci o excursie la casa bunicii sau te pregătești pentru prima vacanță de familie în străinătate, sunt multe aspecte de gândit și de planificat. La urma urmei bebelușul (și toate echipamentele sale) tind să ocupe mult spațiu! Din fericire, există câteva modalități de a face prima călătorie a bebelușului mai ușoară, atât pentru el, cât și pentru voi. Așadar:
Iată cele mai importante aspecte pe care să nu le treci cu vederea când pleci în vacanță cu bebelușul
- Echipamentul corect pentru călătorii
Un aspect esențial de care trebuie să ții cont când planifici călătoria este să eviți bagajele prea multe sau prea grele. Investeștei în articole compacte, ușoare și multifuncționale care au rolul de a-ți ușura încărcătura. Gândește-te la un cărucior cu sistem de călătorie trei în unu, portabil, ergonomic și sigur pentru micuțul tău, dar care să fie ușor de împachetat și despachetat. Poți să vezi aici cărucioare pentru cei mici pe site-ul celor de la Babyneeds.ro care oferă o paletă largă pentru bebeluși de la 0 la 3 ani, inclusiv pentru gemeni.
- Împachetează hainele pentru copil strategic
Nu mai este loc de un troler mare care jumătate conține haine pe care nici măcar nu o să le folosești în vacanță. Acum este momentul să împachetezi strategic. Utilitatea este un alt aspect esențial în acest caz. Începe cu împachetarea scutecelor și împachetează același tip de haine pe care bebe le-ar folosi dacă ați rămâne acasă. Nu uita pijamalele și sacii de dormit, mai ales dacă micuțul s-a obișnuit cu aceștia în timp ce doarme. Dacă pleci la soare nu uita pălăria pentru protecția soarelui și crema SPF testată dermatologic pentru îngrijirea pielii puiului tău.
- Împachetează articole esențiale pentru igiena copilului
Deși s-ar putea să scapi ușor de proviziile de șervețele, încearcă să împachetezi articole absolut esențiale, de prim ajutor cum sunt: un termometru, picături de soluție salină, aspirator pentru muci medicamente care ar putea fi utile în cazul în care copilul are nevoie de ele.
- Alăptează fără rușine
Alăptarea nu trebuie să fie o rușine, chiar dacă o mamă la început de drum ar putea să gândească asta din cauza prejudecăților sociale. Îmbracă-te pentru alăptare cu sutien sau rochițe speciale, iar dacă călătorești cu avionul fii pregătită să-i dai bebelușului să mănânce la decolare și aterizare pentru ca să nu resimtă cu greutate schimbarea de altitudine. Mai mult, în avion personalul îți va oferi posibilitatea de a încălzi pentru laptele matern sau formula de lapte praf. De asemenea, rezervă în mod strategic locuri de cazare care facilitează încălzirea laptelui, cum ar fi AirBnB-uri sau camere de hotel cu bucătării mici.
În concluzie, ține cont de necesitățile de care un bebeluș are nevoie și planifică-ți din timp fiecare detaliu.