Ca team leader trebuie sa iti motivezi si susti echipa de care esti responsabil, ajungand sa iti cunosti colegii, pentru a le arata ca esti alaturi de ei, de fiecare data cand au nevoie. Desi trebuie mentinuta o relatie profesionala cu acestia, nu trebuie sa le neglijezi nevoile, ci sa le conferi un spatiu fizic si o atmosfera prielnica in care nu doar sa munceasca, ci si sa se dezvolte pentru a fi capabili de cat mai multe realizari.
Activitati care vor intari comunicarea si relationarea profesionala
Incearca sa iti menti echipa cat mai unita, organizand periodic activitati prin care colegii sa petreaca mai mult timp impreuna, comunicand liber, cunoscandu-se mai bine. Un teambuilding facut cel putin o data pe an va aduce o schimbare incomparabila in cresterea calitatii muncii pe care o presteaza angajatii. In acest caz, atat ca teamleader, cat si ca angajat la randul tau, trebuie sa ai un puternic simt organizatoric, gasind solutii cat mai bune pentru planificarea acestei excursii. Stabileste o data impreuna cu restul colectivului (pentru a putea veni cat mai multa lume), calculand un buget aproximativ (in plus) pentru a asigura tuturor celor care vin, un confort cat mai mare.
Pe langa rezervarea cazarii si mancarea necesara, trebuie sa stabilesti care este cea mai buna modalitate de a calatori. Poti inchiria microbuze de pe tabitatour.ro astfel incat nimeni sa nu fie nevoit sa faca exceptie de la vreo activitate, fiind obosit pentru ca este „soferul de serviciu”.
Totodata, in cazul deplasarilor in tara, fie ca sunt in timpul programului, regasindu-se printre indatoririle postului sau vreti sa faceti o escapada incognito, apelati la TabitaTour, accesand pagina https://tabitatour.ro/transport-intern, pentru a beneficia de serviciile sale de calitate, fie ca este vorba de transportul unor persoane (intern / extern Romania), fie ca este vorba despre curierat.
Iesirile periodice, precum o seara de Vineri la Karaoke in Centrul orasului, sunt o oportunitate foarte buna atat pentru a integra in echipa noii angajati, cat si pentru a stabili o relationare mult mai buna intre cei care au deja experienta.
Team leader sau sef intermediar?
Arata-i membrilor echipei tale ca ii poti ajuta sa se dezvolte, apreciindu-i pe masura, si vei putea observa in timp ca iti vor rasplati eforturile prin rezultate de o calitate inalta si un respect reciproc, rareori intalnit.
Pentru a avea rezultatele dorite, incearca sa iti motivezi constant echipa, fara a aplica tehnici ce o pot dezbina. Afla care sunt nevoile lor, discutand periodic cu angajatii, atat individual, cat si intr-o sedinta generala, pentru a nu exista dezacorduri care sa persiste, care sa conduca la neintelegeri.
Nu le neglija nevoile si incearca sa le oferi un mediu de lucru cat mai placut, care sa ii motiveze sa devina mai buni, sa ofere mai mult. Este greu sa lucrezi cu si pentru alte persoane, deoarece este nevoie sa le dai acestora ceea ce vor, avand simultan grija sa nu te neglijezi pe tine insuti. Cu toate acestea, satisfactiile care se resimt, dupa ce ai acordat timp si energie, nu se pot compara. Este foarte important sa investesti in oamenii pe care ii ai in grija, astfel incat sa se poata ridica la nivelul asteptarilor tale, oferind nu doar cantitate, ci si calitate.
Este esential ca pentru buna functionare a unei firme, anagajatii sa lucreze ca un tot unitar, fiind insa capabili sa realizeze si task-uri individuale. In acest sens, ei trebuie sa se perfectioneze constant, invatand atat unii de la alti, cat si de la persoane din exteriorul companiei, care sa le tina cursuri, participand ocazional si la workshop-uri speciale.