Ultimul an a adus în agendele tuturor conducătorilor lumii o serie de probleme cu care aceștia au ezitat multă vreme să se confrunte. Pământul începe să transmită umanității că are nevoie de o limitare a poluarii, că trebuie minimizat impactul omului asupra mediului. Clima este în continuă schimbare, incendiile de vegetație devin parte din buletinele zilnice de știri, zeci de orașe sunt afectate de inundații. Problemele enumerate nu sunt, încă, lipsite de soluție, existând posibilitatea remedierii răului cauzat.
Află, din cele ce urmează, care sunt 3 metode prin care poți ajuta în mod eficient planeta să-și revină
- Sortează-ți deșeurile
Deși poate părea un efort mult prea mare, dacă te obișnuiești ca de fiecare dată când consumi un produs să arunci ambalajul direct în coșul special amenajat pentru materialul din care este confecționat, nu vei simți aproape nicio schimbare în rutina ta zilnică.
Prin sortarea eficientă a deșeurilor încurajezi ca procentul de materiale reciclate să crească, și, în consecință, ajuți la scăderea cantității de obiecte realizate exclusiv din materiale noi, nereciclate.
Mai mult, dacă ai o afacere în domeniul HoReCa, încearcă să reduci consumul de produse ambalate în plastic, atât cât îți permit standardele de calitate a serviciilor pe care le oferi. Optează, spre exemplu, pentru pungi din hârtie în locul celor din plastic, nu cumpăra multe pachete mici cu materii prime pentru bucătărie, ci achiziționează cantități mai mari de produse ambalate într-un singur pachet. La finalulzilei, oricâte deșeuri generezi, nu uita să le sortezi!
- Organizează-ți afacerea după un plan eco-friendly
Chiar dacă afacerea ta nu activează în domeniul HoReCa nu înseamnă că nu trebuie să participi activ la măsurile de protejare a mediului Dacă ești directorul unei companii care se axează pe producerea de bunuri, știi probabil că legislația internă și cea europeană te obligă să atingi un un anumit procent de reciclare si valorificare din cantitatea de ambalaje pusă pe piață.
Ceea ce poate nu știai încă este că standardele UE, și, în consecință, și ale statelor membre vor crește treptat până în 2030. Pentru a te asigura că ești în fiecare clipă la curent cu noutățile legislative și pentru a ști că afacerea ta se conformează legislației din România, apelează la o organizație pentru implementarea răspunderii extinse a producătorilor, care să preia de pe umerii tăi această grijă.
- Investește într-o mașină hibridă
Un alt pas pe care ai putea să-l faci pentru a mai diminua impactul activității tale asupra mediului înconjurător este acela de a investi într-o mașină hibridă sau chiar una electrică.
Nu ești pregătit să faci pasul acesta? Încearcă, atunci, să folosești mai des mijloacele de transport în comun sau mijloacele de transport de tipul bicicletelor, trotinetelor electrice, sau, de ce nu, chiar să mergi mai mult pe jos! Oficialii UE au transmis de nenumărate ori în ultimul an rugămintea de a micșora amprenta de carbon a fiecărui locuitor al Terrei.
Oricât de mic, un pas către o viață mai prietenoasă cu mediul nu poate aduce decât bine: o planetă mai sănătoasă, o climă mai blândă, un dar oferit nepoților tăi de a se bucura fără griji de cerul albastru și de apele limpezi ale izvoarelor.