Draguti, blanzi si plini de curiozitate, bebelusii sunt, cel putin, uimitori. Un copilas poate lumina o camera doar cu zambetul, poate topi o inima cu rasul si poate oferi o perspectiva complet noua asupra vietii.
Ceea ce poate nu stiti este ca, bebelusii nu sunt doar plini de dulceata, ci si subiectul unei multitudini de fapte uimitoare care demonstreaza ca ei sunt intr-adevar remarcabili. Pregateste-te sa fii impresionat de aceste dezvaluiri captivante despre primul an de viata al micutului tau.
Lucruri nestiute despre bebelusi
Nou-nascutii au instincte acvatice naturale atunci cand sunt in apa!
Bebelusii se nasc cu un „reflex de scufundare” cunoscut sub numele de raspuns bradicardic, care determina adaptarea naturala a corpului lor la mediul inconjurator atunci cand sunt scufundati in apa.
Bebelusii se nasc cu 300 de oase
Bebelusii au cu 94 mai multe oase fata de adulti. Unde se duc oasele in plus? Se fuzioneaza in timpul dezvoltarii.
Bebelusii trec prin aproximativ 3360 de scutece in primul an
Asta inseamna o multime de excursii nocturne tarzii pentru parinti, dar SI MULTE servetele! Incredibil este ca nou-nascutii tind sa se scape la fiecare 20 de minute pana cand micile lor vezici incep sa se dezvolte. Asadar, scutecele trebuie sa fie suficient de absorbante, iar servetelele blande cu ph-ul natural al pielii.
Copiii recunosc mai intai culoarea rosie
Unii experti sugereaza ca nou-nascutii pot vedea doar negru, alb si gri, in timp ce altii sugereaza ca pot vedea nuante diferite, dar sunt incredibil de neclare. Cu toate acestea, prima culoare pe care o recunosc bebelusii este rosu. Ultimele culori? Albastru si violet. Asadar, ce spui sa ii achizitionezi figurine de la Bebepufos in aceste nuante?
Bebelusii cresc intr-un ritm extrem de rapid
Bebelusii isi dubleaza greutatea la nastere si o tripleaza pana in primul an (aproximativ). De asemenea, cresc in fiecare luna aproximativ 1 cm pana la 1,5 cm. Daca ar mentine aceasta crestere rapida, pana la varsta adulta, bebelusii ar masura inaltimea de 51 de metri!
Nou-nascutii nu au lacrimi
Plang, dar nu produc lacrimi reale pana la aproximativ trei saptamani. Dar, datorita unei supraincarcari de emotii si a unui aflux de echilibru hormonal, noile mame tind sa-si compenseze lacrimile lipsa in primele zile. Spune-i lacrimi de simpatie si da vina pe hormoni! Afla de aici mai multe informatii despre acest subiect.
Bebelusii isi pierd parul cu care se nasc
Acest fenoment se intampla, de obicei, pana la varsta frageda de patru luni. In timp ce parul lor original cade, un nou par creste in locul sau.
Bebelusii vor dormi, in medie, 5400 de ore in primul an
Avand in vedere ca exista doar 8760 de ore intr-un an, acest lucru pare a fi MULT! Nu uitati, insa, bebelusii dorm doar cateva ore la rand, mai ales in primele trei luni. Si aceasta este doar o estimare.
Avand in vedere cele prezentate, tu stiai aceste lucruri uimitoare despre bebelusi?