Legumele sunt o parte importantă a dietei, ele fiind pline de arome și nutrienți benefici organismului. Există multe modalități de gătire prin care acestea să își păstreze aroma și savoare, astfel încât tu să te poți bucura la maxim de ele. Atunci când sunt corect gătite, legumele își păstrează atât aromele, cât și nutrienții valoroși. Pentru a obține toate aceste beneficii, ele trebuie gătite și consumate cât mai rapid după cumpărare. Și tu poți profita din abundență de legumele proaspete folosind tehnici de gătire simple, pe care oricine le poate folosi în bucătărie. Dacă vrei să afli cum poți găti gustos și sănătos, citește în continuare acest articol.
Iată 4 metode simple și rapide de gătire a legumelor
La cuptor
Tehnica de gătire la cuptor a legumelor păstrează mare parte din nutrienții pe care acestea le conțin. Poți folosi legume precum: ceapă roșie sau albă, morcov, cartof alb sau dulce, țelină, roșii, ciuperci, andive pe care să le asezonezi cu condimente, ceapă verde sau ardei iute, după preferințe. Poți folosi un vas de yena acoperit cu o folie de staniol sau fără folie dacă dorești că legumele tale să fie mai crocante. Pentru o gătire uniformă încearcă să tai legumele în mod egal, astfel încât acestea să permită călduri să se distribuie prin legume în același timp.
Pe grill
Legumele pe grill sunt simplu și rapid de făcut. Legumele ideale pentru grill sunt: ciuperci, morcov, ceapă roșie sau ceapă albă, ardei gras, dovlecel, vânătă, zucchini sau roșii. Desigur, le poți folosi că garnitură lângă o bucată de carne sau pește sau le poți pune pe grill sub formă de frigăruie. Dacă preferi, după gătire, poți toca legumele mărunt și poți face o salată de legume pe grill pe care să o asezonezi cu sare și usturoi. Poți să descoperi aici o gamă de legume proaspete chiar de la Auchan.ro și profită din abundența de calitatea produselor la prețuri avantajoase.
Blanșate
Blanșarea presupune opărirea legumelor și este o metoda rapidă și ușor de controlat. Adesea, roșiile, morcovul, broccoliul și sparanghelul sunt cele mai utilizate legume pentru blanșare. Ele se adaugă într-o oală cu apă clocotită, iar apoi se fierb până când acestea rămân moi în interior și tari la exterior.
Fresh
Majoritatea oamenilor preferă rețete clasice de salată cu legume fresh, precum cea cu roșii, castraveți și ceapă sau salată de varză cu morcov tocate mărunt sau salată verde cu ceapă verde ridichii și castravete. Desigur, la fel de gustoase pot fi și salatele cu verdețuri, precum baby spanac, rucolla, valeriană. Poți asezona cu sare, ulei de măsline și lămâie sau oțet, după preferințe.
Gătește gustos și sănătos folosind produse de cea mai înaltă calitate. Dacă îți dorești o viață echilibrată, nu uita să consumi zilnic legume proaspete. Oricare din tehnicile de mai sus de prepare a acestora te va ajuta să îți îmbunătățești calitățile de bucătar.