Dacă în ultimii ani clujenii s-au obișnuit cu muzica bună de la UNTOLD sau Electric Castle, a venit rândul marilor maneliști să ia drumul Clujului, să coboare Feleacul, spre a-și încânta puținii fani din Ardeal.
„Florin Salam pentru prima dată în Transilvania” este evenimentul pe FB care anunță venirea regelui în Cluj. Manelistul va concerta în această seară în Byblos Club.
Cine este Florin Salam?
Florin Stoian cunoscut mult mai bine cu numele de scenă Florin Salam și (în trecut) Florin Fermecătoru’, este un cântăreț rom de manele din România. Este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți ai genului muzical de manele
Stoian cântă de mic copil; a avut prima tangență cu muzica la vârsta de patru ani. Tatăl și unchiul său au fost lăutari binecunoscuți.
S-a lansat cu ajutorul șefului de orchestră Dan Bursuc în anul 2002, cu piesa „Ce gagică șmecherită”. A jucat un rol semnificativ la apariția șlagărului „Of, viața mea” (2000), interpretat de Adrian Minune și Costi Ioniță. La finele anului 2002, Florin Stoian și-a schimbat numele de scenă din „Fermecătoru” în „Salam” (arăbescul pentru „pace”, cf. ebr. șalom).
În 2008, cu ocazia unui concert oferit în București, a interpretat o piesă alături de cântăreața Paula Seling și Orchestra Simfonică București. Momentul a fost unul simbolic, descris de către prezentatoarea evenimentului ca o reconciliere între manele și muzica pop; în aceeași notă, versurile piesei ridicau problema intoleranței în societate.
În anul 2011, în luna octombrie Florin Salam a colaborat cu muzicianul Goran Bregović alături de care vor scoate melodia Hopa Cupa inclusă în albumul „Champagne for the Gypsies” al cântărețului bosniac.
Cântărețul este vicepreședinte în Asociația Artiștilor, Muzicanților și Lăutarilor Romi din România.