După primele trei cursuri gratuite – de iniţiere în pian, de acordeon, orgă electronică, design vestimentar şi decoraţiuni interioare – Şcoala de Arte Cluj organizează, în perioada 29 – 31 mai, la sediul său de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51, cel de-al patrulea curs gratuit, din totalul de nouă preconizate. Este vorba de cursul de chitară electrică şi chitară bass, susţinut de Rareş Suciu, coordonatorul şi instructorul clasei de chitară electrică a instituţiei. Scopul cursului său este ca la final participanţii să realizeze dacă dragostea şi înclinaţia lor către artă – sunt îndeajuns de puternice pentru a putea fi fructificate în mod organizat, începând cu toamna lui 2018, în cadrul cursurilor omologate ale instituţiei.
„Eu merg pe principiul că acest instrument, chitara, este făcut de mâna omului – şi pentru mâna omului – deci în cele trei zile de curs intenţionez să stabilesc o primă legătură între viitorul cursant şi chitară, urmărind ca instrumentul să devină o extensie a corpului uman şi un mijloc de exprimare, chiar dacă incipient, al sentimentelor şi trăirilor acestuia – pentru a-l învăţa câteva lucruri elementare”, a declarat Rareş Suciu.
scoalassssRareş Suciu desfăşoară o activitate în domeniul spectacolelor muzicale de peste 30 de ani. „Primul concert l-am avut la vârsta de opt ani, cântam la fluier, iar apoi am ajuns să cânt la toate instrumentele – mai puţin drâmbă sau tulnic, de fapt, cele neacordabile – şi în anii de activitate am avut privilegiul să cânt cu mai mulţi mari artişti ai scenei româneşti, precum: Costi Cămărăşan – membru fondator al trupei „Compact”; Florin Ştefan – „Semnal M”; solişti vocali precum Magda Puskas sau trupa „Totuşi”, a lui Andrei Păunescu şi mulţi, mulţi alţii”, mărturiseşte acesta.
La Şcoala de Arte a venit în anul 2012, ca profesor de chitară electrică, iar în 2013 a preluat formaţia de muzică uşoară a şcolii, „Recovered”, 2015 fiind anul în care a început să se ocupe şi de cooordonarea formaţiilor „Clusium” şi „Napoca”. Acum Rareş Suciu, în calitate de coordonator al celor trei formaţii asigură acompaniamentul cursanţilor claselor de canto muzică uşoară pe parcursul concertelor pe care instituţia le organizează la sediul său de pe str. Fabricii nr. 51, în Sala „Şantier” sau în alte locaţii din ţară.
Vă invităm, aşadar, să participaţi la cursul gratuit de chitară electrică şi bass al lui Rareş Suciu, ce se va desfăşura în perioada 29 – 31 mai, după următorul orar: marţi, 29 mai: între orele 12.00 – 14.00, miercuri, 30 mai între orele 12.00 – 14.00 şi joi, 31 mai – între orele 12.00 – 14.00.
Menţionăm că înscrierile la acest curs pot fi făcute pe adresa de e-mail a Şcolii de Arte Cluj, scoaladeartecluj@yahoo.com