Sărbătorile de iarnă reprezintă perioada propice pentru a petrece mai mult timp cu familia, oferind și primind cadouri de la cei dragi. În timp ce mulți dintre noi se ocupă de decorarea locuinței, alții se asigură că preparatele pe care le vor consuma cu ocazia sărbătorilor de iarna vor fi unele extrem de delicioase. Acestora li se alătură și ceilalți, care au ca responsabilitate împodobirea bradului de Crăciun, în funcție de preferințele familiei sau de tradițiile deja existente. Chiar dacă deja utilizezi un brad artificial sau natural, pe care îl achiziționezi și la care renunți de îndată ce sărbătorile de iarnă au trecut, avem o propunere mult mai bună pentru tine. Rămâi alături de noi și descoperă cum să crești propriul tău brad de craciun, cu ajutorul căruia să începi o nouă tradiție de familie!
Care sunt principalele motive pentru care a-i alege să crești propriul brad de Crăciun?
Una dintre responsabilitățile pe care fiecare om le are pe această planetă este să planteze cel puțin un copac. Prin creșterea propriului tău brad de craciun, reușești să îndeplinești cu succes această sarcină. Bineînțeles, acest motiv este unul adiacent față de cele pe care, cei mai mulți dintre noi, le consideră a fi cele mai importante.
Principalul motiv din spatele creșterii propriului tău brad de craciun se rezumă la posibilitatea economisirii de bani pe termen lung. Spre exemplu, poți să o crești bradul în fața casei și, ulterior, să-l împodobești cu ocazia fiecărui Crăciun. Pe parcursul acestui proces, bradul nu va fi tăiat, ci va rămâne în rădăcină. De aici derivă și cel de-al doilea motiv, anume optând pentru o metodă mult mai benefică mediului înconjurător.
Care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a-ți crește propriul tău brad de Crăciun?
Înainte de a planta un brad de craciun în grădina ta sau într-un amplasament special creat, există câteva etape pe care este indicat să le urmezi, respectiv:
-
Testarea solului – se face pentru a evita situațiile în care acesta nu este conform cu necesitățile pomului. În caz contrar, bradul va crește mult mai greu și nu la fel de sănătos;
-
Pregătirea solului – asigură-te că acesta este bine drenat și nu este argilos. Acest lucru este extrem de important, întrucât un sol argilos dăunează speciilor de brazi. Există, totuși, și o excepție, reprezentată de o locație aflată pe o pantă. În acest caz, solul permite scurgerea excesului de umiditate. În plus, nu uita să tunzi zona în mod regulat;
-
Păstrează o distanță egală între răsaduri – la fel ca în cazul oricărei alte plante, inclusiv un brad de craciun trebuie să fie plantat pe rânduri aflate la o distanță de 8 m unul față de un altul;
-
Asigură-te că răsadurile sunt udate săptămânal pe parcursul primului an – această regulă contribuie la succesul producției, întrucât pe parcursul primului an răsadurile necesită udare pentru stabilizare. Mai multe detalii cu privire la acest proces poți să găsești direct pe BraziCraciun.net.
Bucură-te de posibilitatea de a crește propriul tău brad de craciun, pe care să îl împodobești cu proxima sărbătoare de Crăciun!