Rolul taberelor pentru copii în formarea viitorilor adulți de succes – Află cum îl ajută pe copil să-și dezvolte orizonturile socio-emoționale

0

Majoritatea părinților nu le permit copiilor să meargă în tabere sau excursii cu școala decât dacă îi pot însoți. Fie pentru că nu pot sta departe de juniori, fie își fac o mulțime de scenarii îngrijorătoare legate de modul în care copiii lor se vor descurca în lipsa părinților.  

Cu toate acestea, la întoarcere poți fi surprins că cel mic este cu totul schimbat față de cum îl știai. Transformarea surprinzătoare, ‘’peste zi’’ a copilului este rezultatul mai multor factori care de obicei au loc în cadrul taberelor unde cei mici deprind o mulțime de abilități utile pentru viața de viitor adult. 

Dorești să crești un copil independent și echilibrat? Permite-i să-și facă singur ‘’concediul’’ la vară 

Taberele nu sunt doar un bun prilej de distracție alături de copiii de vârsta juniorului tău. O tabără bine organizată are la bază un plan de activități bine structurat care să îi facă pe cei mici să iasă din cochilia lor și să se dezvolte pe toate planurile. 

  • Eliminarea barierelor emoționale 

În tabăra de vară copilul este singur, astfel că va fi nevoit să se descurce fără părinți. Dacă acasă beneficia de suportul adulților, acum va trebui să învețe singur să facă diverse lucruri, dezvoltându-și astfel încrederea în sine și independența. Aceste abilități sunt vitale pentru a avea o viață împlinită și cu cât le dezvoltă mai de timpuriu, cu atât va avea mai mult timp să le consolideze. 

  • Relaxare în natură 

Suprasolicitarea cu sarcinile școlare îl fac pe cel mic să devină nervos, confuz, stresat și agitat. Activitățile în natură sunt recompensa pe care micuțul o primește pentru silința dovedită de-a lungul anului de studiu.

Astfel, zilele de aventură și nopțile petrecute cu prietenii lângă focul de tabără îl vor face să simtă că munca și efortul lui au fost răsplătite, gest care îl va motiva să persevereze și anul următor. 

  • Proces interactiv de învățare 

De ce reprezintă o investiție inteligentă pentru viitorul copilului tău? Ei bine, tabăra urbană de engleză este cel mai eficient și rapid mod de a deprinde această limbă de circulație internațională, prin comunicarea cu profesori nativi din diverse țări, de la primele ore ale dimineții și până seara.

  • Reducerea dependenței de dispozitive 

Taberele de vară pentru copii sunt ocazia perfectă pentru a pune deoparte telefoanele, din inițiativa copilului și fără muncă de convingere din partea adulților. Proiectele deștepte și incitante din cadrul taberei motivează copilul să se deconecteze de la tehnologie și să se conecteze cu cei de vârsta lui. 

  • Asumarea riscurilor 

Taberele îi scot pe cei mici din zona de confort și îi expun unor experiențe inedite, prin participarea la ateliere și activități prin care să își depășească limitele, totul într-un cadrul sigur.

Nimic nu se va compara cu satisfacția resimțită de junior că a reușit să înfrângă obstacolele în fața întregii “lumi”, reușită care va contribui la creșterea încrederii în forțele proprii. 

Taberele urbane de engleză organizate de Englezacopii.ro urmăresc antrenarea copiilor în activități pe grupe de vârstă pentru dezvoltarea lor fizică și emoțională.

Distracția este la ea acasă după ce porțile școlii se închid, așa că, o astfel de ieșire se potrivește de minune cu atmosfera caldă de vacanță. Prieteni de aceeași vârstă, activități educative, proiecte deștept structurate, profesori nativi din țările vorbitoare de engleză – iată ce cadou minunat pentru petrecerea timpului liber, atât pentru junior, cât și pentru părinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.