Armătura SA Cluj închide o secție întreagă

0

Una din cele mai vechi fabrici din Cluj–Napoca, Armătura Cluj, închide porțile și trimite în șomaj întregul personal al secției de turnătorie fontă, iar președintele Consiliului de Administrație și-a depus și el demisia.

Decizia de închidere a secția e luată de anul trecut, după o ședință a CA, când s-a decis concedierea întregului personal care deservea clădirea unde funcționa secția de turnătorie fontă și conservarea clădirii. După nici două săptămâni președintele CA, Gerhard Glinzerer, a demisionat.

Armătura SA a fost prima fabrică care a produs robinete și accesorii în România, fiind înființată în 1884 și distinsă cu Brevetul Regal de Invenție în 1934, după ce au introdus pe piață o inovație mondială, robinetele cu închidere prin bilă. A fost și singurul producător de de armături pentru instalații sanitare din România în perioada 1949–1960. Acum acționarul majoritar este Herz Armaturen, începând din 2004.

Acum un an de zile, la predarea bilanțului contabil, Armătura SA închidea anul fiscal 2015 cu o pierdere de 2.000.000 lei și 179 de angajați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here