1. În București există metrou. E deja o glumă veche treaba asta, dar este cât se poate de validă: transportul în subteran ajută foarte mult un oraș. Iar la aglomerație și trafic, cele două orașe stau cam la fel.
2. La București, aeroportul are mai multe curse. Din Otopeni poți pleca spre numeroase destinații, unele chiar din afara Europei. Sunt mai multe companii care operează aici, atât low-cost cât și tradiționale.
3. Bucureștiul are parcuri mai mari. Herăstrău, Tineretului și Titan sunt zone verzi foarte mari, unde te poți plimba sau poți alerga ore întregi, departe de jungla urbană, nu ești nevoit să pleci cu totul din oraș pentru a avea parte de natură.
4. București este legat la autostrăzi. Capitala are drumuri de mare viteză spre Constanța, Pitești și Ploiești, poți ajunge la mare destul de repede cu mașina dacă nu alegi o zi de sărbătoare, iar spre munte poți parcurge rapid jumătate din drum.
5. La București sunt mai multe oportunități. Mediul de afaceri din capitală este mult mai dinamic, există resurse mai multe aici, se lucrează cu companii mari, astfel că apar numeroase ocazii bune de a colabora pe diferite proiecte inexistente în restul țării.
6. Bucureștiul este capitala țării. Aici e centrul politic și financiar al României, asta însemnând că aici poți avea parte de niște rețele sociale inaccesibile în provincie, care pot aduce profituri substanțiale dacă sunt folosite inteligent.
7. La București se întâmplă multe evenimente. Aici poți găsi concerte, festivaluri și competiții sportive care nu vor avea loc în alt oraș din țară, deoarece numai aici există facilitățile necesare și masa critică de spectatori dispuși să plătească pentru a lua parte la ele.
8. În București sunt mai mulți bani. Asta înseamnă salarii mai mari pentru angajați și profituri mai mari pentru firme. Populația este mai mare, economia locală este mai bogată, deci pentru orice activitate ai face aici ai șansa să primești mai mult.
9. Bucureștiul are mai mult spațiu. Deși localnicii se plâng de înghesuială, iar comuniștii au fost criticați pentru distrugerea centrului istoric, trebuie totuși spus că orașul este sistematizat, are bulevarde largi și spații mult mai generoase pentru construcții decât orice altă localitate românească.
10. La București nu este euforie imobiliară. Asta înseamnă că-ți poți cumpăra un apartament chiar mai ieftin decât la Cluj. Iar la chirii prețurile sunt clar mai mici, pentru că orașul fiind mare poate absorbi mult mai ușor influxul de studenți care-și caută cazare.
Citește aici și 10 motive pentru care la Cluj e mai bine decât la București.
Ție care dintre cele două orașe ți se pare mai bun?