10 motive pentru care la Cluj e mai bine decât la București

0
Foto: @the_lonely_photographer

1. La Cluj nu sunt cutremure. Adică sunt, dar mici, nu pățești nimic aici, chiar dacă ai o casă mai veche. Nu vei găsi blocuri cu bulină roșie în Transilvania, cutremurele și tsunami-urile nu pot trece munții.

2. La Cluj sunt cele mai tari festivaluri. Aici găsești Untold, Electric Castle, TIFF, Jazz în the Park și multe altele. Tot aici sunt unele din cele mai apreciate cluburi, plus multe evenimente artistice și culturale.

3. În Cluj distanțele sunt mai mici. Poți merge de acasă la job sau la întâlnire cu bicicleta sau pe jos de multe ori, dacă ești dispus să te miști. E o variantă bună pentru a evita aglomerația din oraș.

4. Clujul se află mai la vest. Asta înseamnă că poți ajunge mai repede în Ungaria și-n statele europene care contează, iar după ce va fi gata autostrada va și mai ușor. Plus că aeroportul are o grămadă de curse spre occident.

5. Cluj-Napoca este localizat în Ardeal. Chiar dacă au trecut 100 de ani, influența maghiară și germană se mai simte un pic, adică există ceva mai multă ordine și seriozitate decât în vechiul regat.

6. Clujul este înconjurat de pădure. Când ai chef să mergi la un picnic, la iarbă verde, poți ajunge cu ușurință pe jos în pădure de la marginea orașului, iar cu mașina găsești multe zone faine împrejur.

7. Cluj este aproape de munți. Într-o oră și jumătate ajungi cu mașina din centrul orașului până la 1000 m altitudine, în Munții Apuseni. Sunt multe locuri mișto de văzut acolo, ideale pentru relaxare.

8. La Cluj apa este mai bună. Poți bea chiar și de la robinet, pentru că provine din lacul de acumulare Tarnița, de pe Someș. Poți vizita barajul de aici ca să te convingi – fă o oprire și la Gilău, e frumos.

9. Cluj-Napoca a devenit un important centru de IT. Spre deosebire de capitală, aici se lucrează aproape exclusiv pentru export, mai ales cu Germania. În domeniu sunt salarii destul de mari pentru prețurile din România.

10. Clujul este mai molcom. Viața aici este mai liniștită, mai puțin stresantă. Asta nu înseamnă că nu poți face bani sau că nu poți avea experiențe interesante. Doar că oamenii sunt ceva mai calmi și mai puțin agresivi.

Citește aici și 10 motive pentru care la București e mai bine decât la Cluj.

Ție care dintre cele două orașe ți se pare mai bun?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.