Cum minte PSD-ul țara

6

Putem citi aici pe acest site că PSD Cluj susține că toate problemele din ultimii ani apartin lui Emil Boc. Cu riscul de a fi văzut că o persoană portocalie, ceea ce nu sunt, am să încerc să arăt de ce afirmația celor de la PSD, pe lângă faptul că este un simplu truc retoric, este și unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă românul.

Haideți să începem cu o analiză despre argumentele care sunt bazate pe statistică. PSD citează un raport de la Institul Național de Statistică care arată că românul, din cauza măsurilor de austeritate luate de actualul guvern, a renunțat la anumite alimente în favoarea altora mai ieftine. Probabil că acest raport nu minte și că-ntr-adevăr românul a fost nevoit să strângă cureaua. Ceea ce nu putem citi din acel raport sunt motivele în spatele măsurilor de austeritate.

Problema unui argument care se bazează pe statistică este că oricine, dacă ar avea răbdarea și voință să gândească obiectiv, ar putea găsi statistică, tot de la Institul Național de Statistică, care arată că, de fapt, de vina nu este guvernului Boc-Băsescu ci mai degrabă lipsa copleșitoare de reforme de la revoluție și până în prezent. Se poate găsi statistică cum că de vină este PSD, UDMR, PNL, PC, PRM, Gigi, americanii sau arbitrii din liga 1. Argumentele statistice pot fi foarte eficiente deoarece lasă impresia de obiectivitate, însă este doar o impresie. Trucul este să menționezi doar statistica care se potrivește cu mesajul pentru care argumentezi și pur și simplu omiți să menționezi statistica care te contrazice. Cum merge acea vorbă: există minciuni, minciuni spurcate și statistică! Există foarte multă statistică și oricine poate să găsească statistică care să susțină orice fel de argument. Este important să ținem asta în minte atunci când îi ascultăm pe psd-iști.

Din păcate pentru români, PSD-ul continua pe aceeași cale: critică fără să dea alternative reale și apelează la mentalitatea românului de a găsi un vinovat în situații în care nu sunt vinovați sau când toți sunt vinovați. Fuga de responsabilitate pare a fi sportul preferat al clasei politice. Gândiți-vă bine prin ce a trecut economia mondială ultimii trei ani. Gândiți-vă bine ce fel de oameni ajung politicieni în România. Chiar credeți că actualul guvern ar fi luat măsuri care mai mult ca sigur garantează că vor pierde următoarele alegeri dacă nu ar fi fost absolut necesar? Interesul tuturor politicienilor din România pare a fi să-și umple buzunarele, cred că toți suntem de acord cu această afirmație, și de aia trebuie să ne întrebăm de ce s-au luat o grămăda de decizii care cu siguranță îi vor costa posibilitatea de a mai băga euroi în cont. Oare nu a fost așa pentru că nu mai aveau încotro și că n-ar fi contat cine ar fi fost la guvernare, fiindcă deciziile ar fi fost la fel?

Dacă este să privim PSD-ul, ce alternativă a oferit poporul? Care sunt soluțiile lor? Ce alternativă reprezintă PSD-ul, în afară că Ponta nu este Boc și Iliescu sau Năstase nu este Băsescu? Înțeleg că psd-iștii nu sunt de acord cu deciziile guvernului. Cred că toată lumea a înțeles asta acum doi ani, sau anul trecut. Problema este insă că nimeni nu știe ce vor ei să facă. Și nici nu ne spun. Singurul lucru pe care-l auzim, zi de zi, de la media de partid (Realitatea și Antenele) este că guvernul este de vină, că Boc și Băsescu sunt de vină urmat de mult cunoscutul “Jos guvernul!”.

Bine, bine; jos guvernul! Bine, bine; Boc și Băsescu sunt de vină și așa mai departe! Dar ce-ar fi putut face diferit PSD-ul? N-ar fi existat criza financiară dacă era PSD la guvernare? ”Jos guvernul!” sau ”Boc și Băsescu sunt de vină!” nu este un program de guvernare care să pună carne pe masa românului. Cu ce înlocuim actualul guvern? Acestea sunt întrebările importante, nu și cine este de vină, deoarece oricine ar fi de vină, românul are nevoie de cineva care să conducă țara de acum încolo și nu cineva care tot macină ce a fost.

România nu suferă din cauza unui guvern portocaliu. România suferă din cauza lipsei de seriozitate a întregii clase politice, care n-a reușit să pregătească țara pentru furtună perfectă. Cei implicați în acest eșec sunt politicienii care în ultimele două decenii au condus țara cu un singur scop: să se umple de bani. Ceea ce este foarte înspăimantător este că PSD-ul nici măcar nu încearcă să convingă românul să le dea votul pentru că ar avea un program de guvernare mai bun. PSD-ul încearcă să revină la putere în exclusivitate prin trucuri retorice și urlete bezmetice, necivilizate și fără rost. Iar asta nu ajută pe nimeni decât pe cei care vor obține contractele cu statul odată ce PSD-ul intră la guvern. Iar românul va fi forțat să aleagă fasole, covrigi și cartofi în fața cărnii și cu Ponta la cârmă. Asta-i clar!

Nu este de mirat că românul nu are încredere în politicieni. Nu este de mirare că românul nu mai are speranțe. Dacă nici viitorul guvern nu arată că este interesat să guverneze pentru binele țării, atunci în ce să mai creadă românul? România va fi o țară în care se trăiește bine doar atunci când politicienii nu mai privesc statul ca pe o vacă care o poți mulge cât vrei și cum vrei fără rușine. Dar care  dintre partidele politice nu gândesc că intrarea la guvernare este egală cu mersul în grajd pentru a mai scoate ceva din vaca aia deja stoarsă până la moarte?

Blogul meu: http://viatameainstrainatate.blogspot.com/

6 COMMENTS

 1. Salut suedezule,
  Cam scump la scris esti.
  N-uti era dor de mine ? Tu chiar crezi ca in suedia sau in oricare tara a u. e. politicienii nu sint corupti, sau crezi ca cei din opozitie nu-i critica pe cei de la guvernare??? Cred ca ar trebui sa citesti mai mult si ai descoperi chiar in articole scrise in acest ziar diferite solutii date de p.s.d. pentru o economie mai buna. Zau asa , eu nu am fost interesat in mod special de toate solutiile oferite de cei din opozitie in general, dar cite una , alta ,tot am auzit sau citit.
  Am inteles ca nu esti portocaliu, nu esti rosu, oare esti galben (ca si ei sunt tot in opozitie) sau si mai “bine” un adept de-al elodiei ? Sa nu-mi spui ca nu ai nici o simpatie printre politicieni sau ca esti total anti politic ca asa ceva nu se poate din partea unui intelectual.
  E adevarat ca mogulii incearca sa ne spele creeri cu obosita lor lupta anti basescu, dar si asta face parte din viata, o necesitate de a lor materiala sau pur si simplu razbunare pe “omul negru”. Si poate e si vina lor ca nu prezinta mai des puncte din programele de redresare economica a partidelor din opozitie, Totusi antenele au mai prezentat unele masuri cred bune aduse de conservatorii mogulului sef.
  Si fiindca vorba lunga e saracia omului, inchei cu rugamintea sa citesti mai mult si sa scri mai mult chiar daca esti departe in suedia si sa nu uiti ca la noi e mai cald si in clima si in suflet.
  PA

 2. Diferența între mine și tine este că eu nu pot să aleg cineva de pe scena politică din România. Nu există nici un politician în România, sunt doar o mulțime de oameni care mimează politica.

  Chiar dacă aș avea drept de vot în România, n-aș avea cu cine să votez. Din păcate nu prea există vreun candidat care să mă reprezinte deoarece eu nu fur și am, zic eu, un minim de moralitate; eu chiar cred că România poate fi o țară în care se poate trăi bine, însă din păcate nici unul dintre partidele de pe scena politică n-au capacitatea, sau interesul, să conducă țara în așa fel încât românul să poată trăi bine. Și atunci aleg să fiu apolitic, așa cum ai spus tu.

  În plus, nu-mi place când politicieni ne iau de fraier cu trucuri retorice de doi bani, așa cum a fost cazul acuma.

  Ai perfectă dreptate. Există politicieni corupți și în Suedia, dar aici măcar fac ceva pentru popor și de abia apoi bagă banul, ce a mai rămas, în buzunar. Măcar asta să facă și ai noștri. N-aș avea nimic impotriva dacă, pe lângă să bage banii in jeb, mai și fac ceva pentru cei care i-au ales.

  Să zică lumea ce vrea despre Boc, dar am locuit în Cluj atunci când a întrat el la primărie și am văzut cu ochii mei schimbările pe care le-a făcut. PSD-istii sau PNL-istii pot să zică ce vor, dar faptul rămâne că, cel puțin pe plan local, Boc s-a comportat ca un politician suedez; probabil a băgat și el bani în propiul buzunar, dar a și făcut ceva pentru Cluj.

  Să nu uităm asta, dacă tot ne lăudăm de obiectivitate…

  Numai bine

 3. Bine, deci boc s-a comportat ca un politician suedez (dupa parerea ta). Chiar crezi ca in toata rominia asta nu mai exista alt poliitician care se comporta ca un politician suedez? Banuiesc ca raspunsul tau e afirmativ, deci poate totusi nu toti politicienii din rominia sunt “omul negru”, deci poate cu un pic de bunavointa poti gasi si in rominia politicieni care merita respectul si chiar admiratia ta. Cauta si vei gasi.
  Am impresi ca prea esti pesimist. Fi si tu mai optimist sa vezi ca viata ar fi mai frumoasa.
  Cred ca pe strada ta nu prea iese soarele. Mai vino pe la noi, pe la cluj ,sa mai vezi si tu soarele, ca sincer sa sti ca e frumos si calduros.
  Sa ai o zi buna si insorita!!!!!!!!!!!!!

 4. Ai spus: ”Fi si tu mai optimist sa vezi ca viata ar fi mai frumoasa.”

  Asta înseamnă implicit că tu crezi că n-aș avea o viață frumoasă. Ai dreptul să crezi ce vrei, firește, dar să știi că am o viață foarte, foarte frumoasă. Mulțumesc totuși pentru sfat…

  Din nou, probabil ai dreptate, probabil există politicieni de treabă și prin România. Spune însă multe că trebuie căutați…

  Numai bine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here