Un director general adjunct al unui complex hotelier este o persoana de inalta calificare care este responsabil pentru gestionarea afacerii.
Dle Luca, va propunem cateva intrebari care sunt frecventre unei astfel de activitati. Sa incepem cu prima:
1. Care sunt rolurile si responsabilitatile unui director general adjunct de complex hotelier?
Responsabilitatea planificarii, organizarii si conducerii activitatilor hoteliere. Principalele sarcini sunt reprezentate de:
-elaborarea strategiilor de dezvoltare a serviciilor specifice;
-dezvoltarea si promovarea imaginii hotelului prin coordonarea activitatilor de marketing si publicitate;
-asigurarea unei bune promovari si vanzari de servicii hoteliere;
-dezvoltarea relatiilor cu agentiile de turism;
-supervizarea utilizarii corespunzatoare a metodelor de fidelizare a clientelei;
-mobilizarea personalului din subordine in vederea mentinerii standardelor inalte ale serviciilor hoteliere oferite;
-urmarirea solutionarii eficiente a solicitarilor clientilor.
2. Care au fost cele mai mari provocari de cand ati preluat conducerea postului la “SC Univers TSA“Cluj?
Elaborarea unor strategii de pozitionare sau de diferentiere a serviciilor, pentru ca nevoile clientilor difera, fiecare fiind atras de o anumita oferta.
Trebuie alese bine modalitatile de diferentiere pentru a fi eficiente si semnificative, pentru ca nu orice diferenta reprezinta un element de diferentiere.
Adoptarea unei strategii care sa vizeze ocuparea unei pozitii mai bune pe piata, pentru aceasta fiind necesara o viziune clara si concisa pe termen lung din partea conducerii hotelului, sa existe o promovare eficienta si sustinuta si serviciile de întretinere sa fie la un nivel superior, calitativ, sa-si formeze o specializare pe servicii, adica sa presteze anumite servicii care nu sunt oferite de concurenti;
Adoptarea unor strategii puternice de promovare si comunicare, care presupun elaborarea unui program de promovare a serviciilor care cuprinde: identificarea clientilor vizati, definirea obiectivelor comunicarii si promovarii, stabilirea bugetului pentru aceste actiuni, urmarirea efectelor actiunii pentru a vedea în ce masura clientii au fost informati si daca actiunile au fost eficiente, precum si elaborarea unor proceduri pentru o relatie cat mai buna intre departamentele complexului.
Strategii financiare, care trebuie adoptate pentru îmbunatatirea parametrilor de profitabilitate ai hotelului;
3. Ce va place in mod deosebit la complexul Univers T Cluj?
Restaurantul de foarte buna calitate, care satisface cele mai pretentioase gusturi, atat din bucataria romaneasca cat si din cea internationala;
existenta unui personal tanar si bine pregatit, cu o noua viziune asupra calitatii serviciilor prestate;
existenta unui centru de conferinte modern, ce dispune de toate dotarile necesare intalnirii oamenilor de afaceri;
plasare ideala, in apropierea Iulius Mall;
raportul calitate/pret al serviciilor oferite foarte bun;
elementele procesului de prestatie, suportul fizic (cladirile, echipamentele, infrastructura, dotarile) sunt noi, nefiind uzate fizic si moral; toate aceste isi pun amprenta intr-un mod pozitiv asupra calitatii serviciilor prestate;
4. Ce planuri aveti pentru anul urmator?
Abordarea si colaborarea cu parteneri de cea mai buna calitate;
permanenta îmbunatatire a calitatii serviciilor oferite, comparativ cu ale competitorilor de frunte pentru a le putea face fata, prin existenta unor solutii noi, originale;
marirea gamei de servicii si oferirea unui raport bun calitate/pret, cum ar fi finalizarea amfiteatrului si a bazei sportive.
5.Care sunt relatiile dvs. cu directorul general, cum decurge colaborarea?
Relatia cu directorul general este una buna, dorind ca eforturile noastre comune sa duca la reducerea costurilor, cresterea profitului, castigarea de noi segmente de piata, satisfacerea clientilor,utilizarea eficienta a personalului si a resurselor.