Au trecut mai bine de două luni de când consilierul local din partea PNL, Ioan Bîldea, transmitea Serviciului de Administrare a Parcărilor din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca o solicitare de „implementare a unui sistem informatic de vizualizare și gestionare online a locurilor de parcare aflate pe domeniul public care se închiriază cu abonament lunar sau anual”.
Mai exact, în 1 septembrie a.c., Bîldea trimitea solicitarea, motivând că: „orice locuitor al orașului ar putea consulta în timp real ce locuri de parcare sunt libere în zona lui de interes, ar putea solicita unul sau și-ar putea prelungi abonamentul, completând un formular standardizat și atașând documentele necesare”. Răspunsul promițător venit din partea Serviciului Strategii și Informatizare a fost: „Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor împreună cu Serviciul Strategii și Informatizare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca are în lucru un proiect care să permită plata on line a parcărilor, care în opinia noastră ar putea fi funcțional începând cu anul 2016”.
Bîldea considera, la transmiterea solicitării, că lucrurile „se pot face în câteva minute, tot în câteva minute s-ar putea plăti și taxa pentru rezervarea locului respectiv”. Pentru implementarea acestui serviciu, ar fi nevoie de accesul la bazele de date ale Direcției pentru Evidența Persoanelor și Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
Cu toate că răspunsul venit din partea Serviciului Strategii și Informatizare fusese unul pozitiv, între timp, lucrurile par să se fi schimbat. În răspunsul trimis marțea trecută, 17 noiembrie, Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor informa astfel: „Răspunsul primit (…) a fost unul negativ, respectiv că nu există un temei legal în baza căruia Serviciul Parcări să acceseze, într-un sistem informatic, datele cu caracter personal ale cetățenilor cu care are în derulare contracte/abonamente”. Așadar, sistemul de gestionare și închiriere online a locurilor de parcare va fi, în continuarea, inaccesibil, iar implementarea lui pare să fie una aproape imposibilă.