Redacţia Presă Locală vă redă integral conţinutul unei note postate de vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea pe contul personal de facebook:
Constat cu regret că înalţi reprezentanţi ai Poliţiei Române operează cu unităţi de măsură diferite arestul preventiv, în faţa unor potenţi ai zilei, unor personaje cu notorietate.
Consider că instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria indiferent de statutul social al unui arestat, plecând de la premiza că cetăţenii sunt egali şi responsabili în faţa legii.
Plimbările dlui Stoia din arestul IPJ Cluj la Spitalul Clinic de Recuperare ridică mai multe semne de întrebare:
- Care este motivul pentru care DNA Cluj şi opinia publică nu au fost informate de acest demers unilateral? Ori este rea voinţă ori un deficit de comunicare elementar!
- Din anchetele de presă şi declaraţiile oficialilor IPJ reiese că dl Stoia era extrem de liber în incinta Spitalului nefiind supraveghiat permanent de poliţie, acesta putând intra în legătură cu vreun coleg de dosar ori martor. Amintesc că unul dintre motivele pentru care dl Stoia a fost arestat este tocmai pentru a nu influenţa procesul din libertate. Cine răspunde pentru aceast amatorism poliţienesc?
- Este cutremurătoare nonşalanţa cu care dl Păcurar admite că l-a primit în biroul său pe edilul Apostu pentru a-l întreba dacă este mulţumit de condiţiile de „cazare”. Oare câţi arestaţi au mai beneficiat de acest tratament? Oare nu intră în fişa postului unui manager de instituţie, o atribuţie elementară de a-şi cunoaşte infrastructura de servici? Trebuia să fie arestat un primar pentru a afla cât de îngrozitor este beciul IPJ Cluj?
Din fondurile utilizate pentru renovarea restaurantului Colina, restaurant de uz intern, cred ca ar fi putut fi alocate resurse si pentru crearea de conditii decente in arestul IPJ Cluj.
- Cum explică chestorul şef Ioan Păcurar faptul că DNA Cluj nu a fost informat de plimbările dlui Stoia la Spitalul Clinic de Recuperare?
În acest climat de incertitudine, în care instituţiile îşi plimbă vina responsabilităţii (DNA Cluj vs. IPJ Cluj) anatemizând definitiv motto-ul poliţiei române „Siguranţă şi Încredere” cred că se impune o anchetă si masuri ferme din partea MAI, demiteri dar şi scuze publice.
Ma intreb cate generatii de politisti vor trebui sa plateasca pentru acest comportament si cum vor reusi acestia sa restabileasca legatura de incredere intre politie si magistrati si in raport cu cetatenii.
Scuze publice va trebui sa adreseze MAI si magistratilor responsabili de acest caz, care au dat dovada de intransigenta in aplicarea legii asumandu-si riscurile inerente unei astfel de situatii.