Cei care plănuiesc să-și lanseze o afacere sau să o extindă pe cea pe care o dețin deja trebuie să conceapă o strategie de promovare digitală. Fără tehnici de marketing online, business-urile au mici șanse de a rămâne active în prezent. Comunicarea prin intermediul Internetului și pe social media sunt o necesitate, dată fiind ubicuitatea acestora în viețile oamenilor. Fără o prezență solidă în mediul online, clienții tind să nu acorde încrederea necesară afacerilor.
Iată ce trebuie să pui la punct în mediul digital pentru ca business-ul tău să aibă o identitate solidă
Nu mai încape îndoială că, prin absența de pe Facebook, ratezi oportunitatea de a relaționa cu un grup larg de potențiali clienți. Prin urmare, nu ezita să-ți setezi un cont și să beneficiezi de toate funcționalitățile puse la dispoziție de această platformă, atât gratis, cât și cu plată. Poți crea reclame, poți conversa direct cu publicul tău și îți poți promova serviciile, produsele sau valorile companiei tale. Este important de reținut că utilizatorii se așteaptă de la tine să le oferi conținut valoros și incitant, fără să faci o promovare agresivă cu scopul de a genera vânzări.
- Website
Majoritatea consumatorilor de social media care vor să afle mai multe despre afacerea ta își vor dori să consulte un site. Aceasta este platforma prin care tu îi poți informa în detaliu despre activitatea concretă a brandului, poți afișa catalogul cu produse și le poți oferi șansa de a cumpăra direct prin comenzi online. Lipsa unui website le poate scădea încrederea în compania ta. În prezent, realizarea unui website se poate face rapid, iar companii specializate, cum este thc.ro, îți oferă o gamă largă de servicii, precum hosting pentru wordpress sau alte platforme.
Un alt canal de promovare necesar pentru companii este LinkedIn. Acesta este destinat socializării pe plan profesional și oportunităților de colaborare, fie pentru angajați, fie pentru angajatori. Dacă pe Facebook, comunicare se face într-o manieră oarecum informală, iar utilizatorii utilizează rețeaua pentru relaxare și, ocazional, informare, LinkedIn este folosit strict în scop profesional. Așadar, un profil pe acest site îți va consolida imaginea în fața publicului tău și îți va oferi oportunitatea de a demonstra standardele înalte la care se ridică brandul tău.
- Google Maps Marketing
Indexarea companiei pe Google Maps poate părea lipsită de însemnătate, însă beneficiile acestei măsuri sunt neașteptat de mari. De la atragerea noilor clienți până la conturarea unei imagini clare despre business-ul tău, prezența în acest mediu nu trebuie să fie ignorată.
În funcție de profilul business-ului tău, poți decide dacă este oportun să creezi un cont pe Instagram sau nu. Dat fiind că utilizatorii acestei aplicații o folosesc pentru a urmări conținut referitor la pasiunile și hobby-urile lor, postările se bazează pe latura vizuală. Prin urmare, se pune accent pe fotografi și video-uri. Așadar, poți decide ce platformă este mai bună pentru business-ul tău și te poți concentra pe canalul de promovare respectiv.
Așadar, nu ignora aceste mijloace de conectare cu publicul tău, iar afacerea ta va cunoaște o creștere constantă.