Pentru a asigura creșterea și evoluția companiei tale, probabil îți dorești angajați bine pregătiți, cu abilități deja clar conturate, capabili să preia fiecare provocare viitoare, profesională. Însă, de multe ori, se merită să-ți îndrepți atenția și către oameni cu mai puțină experiență dar care dețin un potențial ridicat, care poate fi explorat. O mulțime de persoane dețin abilități remarcabile, însă au nevoie doar de mediu potrivit în care și le pot valorifica. Acestea ar putea reprezenta un mare plus sau chiar ceea ce lipsește companiei tale.
Iată, așadar 4 motive pentru care se merită să angajezi oameni fără experiență
- Se vor adapta cu ușurință
Oamenii care nu au experiență își doresc să învețe, să evolueze, sunt capabili să se integreze cu rapiditate într-un mediu de lucru. Aceștia nu vor avea deja formate anumite obiceiuri așa că va fi dispus să accepte idei și culturi noi, percepții diferite, provocări, formându-și un stil propriu de lucru care să fie în concordanță cu politicile companiei. Ție, ca responsabil de noul angajat, îți va fi mai ușor să-l antrenezi pe cel fără experiență printr-un training de început, decât să-i schimbi obiceiurile celui experimentat.
2. Ei vor aduce inovația
Dacă îți dorești să ai o afacere prosperă, în continuă dezvoltare trebuie să accepți un mod diferit de gândire, aparte care să genereze idei ingenioase, raportate la viitor. Ei bine, un om fără experiență te va ajuta din punctul acesta de vedere deoarece el va veni cu propuneri obiective, se va baza mai mult pe trenduri, pe ceea ce se cere și se dorește. Un om fără experiență, va veni cu idei total neașteptate dar care e foarte posibil să funcționeze.
3. Pasiunea lor va reprezenta un beneficiu
Odată ce angajezi pe cineva nou în piața muncii acesta cu siguranță își va da tot interesul pentru a te impresiona, va fi implicat, loial și va acționa din pasiune. Pentru că i-ai dat șansa de a lucra în domeniul în care și-a dorit și ai fost dispus să-l înveți tot ce e nevoie, angajatul va simți nevoia să-ți mulțumească, astfel că-și va face bine treaba, încercând constant să-ți câștige aprecierea. În plus, un astfel de angajat începător, va fi dispus să muncească din greu, pentru a dobândi toate abilitățile necesare, iar pe lângă asta, pasiunea lui îi va influența și pe ceilalți angajați ai tăi, fapt care va spori productivitatea firmei.
4. Ei sunt noua generație
Când vine vorba de următoarea generație de angajați, depinde doar de tine cum o formezi. Poți oferi posibilitatea la stagii de practică sau ucenicie, astfel că vei putea fi sigur și încrezător pe abilitățile angajaților tăi. Totodată, e nevoie să proiectezi compania undeva în viitor, dacă îți dorești o evoluție constantă. Pentru asta e nevoie să lucrezi cu oameni adaptați, cu diverse competențe care sunt capabili să crească odată cu compania. Dacă ești în căutarea unor astfel de oameni poți să postezi locuri de muncă pe jobby, iar astfel vei reuși să găsești persoane cu competențele necesare.
În concluzie, dacă urmează angajarea unor noi persoane în compania ta, în viitorul apropiat să știi că cele care nu dispun de experiență în domeniul tău de activitate sau în câmpul muncii, pot fi mai mult decât potrivite. Acestea pot veni cu idei inovatoare, originale, moderne, vor lucra cu pasiune și interes, nu vor avea dificultăți în a se adapta și vor fi nerăbdători să-ți conducă firma către succes.