Partidele din Cluj pe Facebook: USR, PLUS și PACT

2

Mergem mai departe cu seria noastră de materiale despre prezența partidelor din Cluj pe principala rețea socială de pe internet. Azi vedem cum stau 3 partide noi, care se doresc a fi alternative la vechile forțe politice românești.

USR Cluj are doar o pagină, pentru organizația județeană a partidului, lucru care ne surprinde având în vedere publicul lor țintă și specificul Clujului. Însă stau bine pe aceasta: 11.574 fani, postări de mai multe ori pe zi și interacțiune foarte ok, cu zeci de like-uri și comentarii. Am putea spune chiar că depășește partidele mari din Cluj ca influență pe Facebook.

La partidul lui Cioloș e haos pe Facebook. După mai multe sesiuni de rebranding, are acum pagina PLUS Cluj, care stă însă slab, având doar 585 de fani, postări dese, dar răspunsuri încă puține din partea vizitatorilor.

Mai au încă o pagină, cu numele anterior: Mișcarea România Împreună Cluj. Aceasta a adunat doar 31 de fani și nu mai are postări din primăvara anului trecut. Și mai au încă una, cu numele RO+ Cluj, cu 360 de fani, care a fost abandonată la sfârșitul anului trecut.

Mai există câteva pagini cu Platforma România 100, făcută tot de ei sau susținătorii lor: Cluj 100 (6299 fani), RO 100 Cluj-Napoca (2143 fani), RO100 Cluj Bună Ziua (711 fani), RO 100 Citizen Cluj (88 fani). Oare nu știu să le fuzioneze sau e o strategie subtilă pe care nu o înțelegem noi?

Un alt partid care se dorea a fi o nouă speranță pe scena noastră politică a fost PACT, care între timp s-a fâsâit cu totul, de vreun an nu s-a mai auzit nimic despre ei, în afara unor dispute interne fără miză. Pagina lor pe Cluj reflectă acest lucru: a strâns 360 de fani, dar ultima postare este din decembrie 2017. Au și o pagină pe municipiu, cu doar… 11 aprecieri și ultima postare din aprilie 2018.

În concluzie, USR mai are nevoie de strucuri la nivel local, PLUS e abia la început, iar PACT… odihnească-se în pace!

* * *

Vezi și:
Partidele din Cluj pe Facebook: PSD
Partidele din Cluj pe Facebook: PNL
Partidele din Cluj pe Facebook: ALDE
Partidele din Cluj pe Facebook: UDMR
Partidele din Cluj pe Facebook: PRU, PRM și PNȚCD
Partidele din Cluj pe Facebook: PMP, POL și PPU-sl
Partidele din Cluj pe Facebook: M10, ADN și Demos
Partidele din Cluj pe Facebook: Pro România, Dreapta Liberală și Alternativa Dreaptă
Alte partide mici din Cluj pe Facebook

2 COMENTARII

    • Știm că există filiale în județ, dar articolul era despre structurile județene și municipale. Vom scrie și despre alte organizații pe site-urile noastre locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.