Site icon Presa Locală

Cum să reducem stresul în 3 pași simpli.

Stresul este o stare extrem de neplăcută care îți fură din frumusețea și bucuria vieții. Este o cauză importantă a furiei, depresiei, suicidului, accidentelor, migrenelor, atacurilor de cord și a altor probleme. Viața oamenilor stresați este mai nefericită și mai scurtă. Deși stresul este adesea asociat cu evenimente marcante din viață, cum ar fi pierderea unei persoane apropiate, divorțul, diferite boli ș.a., cea mai mare parte a stresului de zi cu zi este cauzată de stresori mai mici, „de fundal”, cum sunt termenele limită, relațiile tensionate, amintirile dureroase, izolarea, discriminarea, condițiile de trai sau facturile neachitate.

Nivelul de stres pe care îl poate suporta o persoană depinde în mare măsură de modul de gândire și de abilitățile sociale pe care le are. Oamenii cu un mod de gândire pozitiv și abilități sociale dezvoltate reușesc în general să gestioneze mai bine situațiile stresante – de exemplu, căutând soluții, privindu-le din diferite perspective sau vorbind cu cineva despre acestea.

  1. Primul pas în gestionarea stresului este recunoașterea semnalelor de avertizare ale acestora:
  1. Al doilea pas este întocmirea unei liste cu situațiile care ne generează simptomele descrise mai sus.
  1. Pentru fiecare dintre situațiile enumerate la pasul 2, se identifică una sau mai multe strategii de prevenire, evitare sau ameliorare a lor.
Exit mobile version