Filmul săptămânii: Bărbaţi care urăsc femeile

0

De vineri, 10 decembrie, până joi, 16 decembrie, vă recomandăm o producţie nord-europeană de calitate, difuzată la cinematograful Arta. Filmul este o coproducţie Suedia-Danemarca-Germania, titlul original fiind „Män som hatar kvinnor” (The Girl with the Dragon Tattoo).

Ecranizarea a fost făcută după primul volum din seria Millenium, a scriitorului Stieg Larsson, decedat subit in 2004, fapt care a contribuit la succesul fulimanant post-mortem a romanelor sale, devenite best-seller. De altfel, filmul are cele mai mari încasări din istorie în Suedia şi cele mai bune din Europa în anul 2009.

Povestea urmăreşte căutarea unei femei dispărută în urmă cu 40 de ani, de către un reporter ajutat de tânără hackerita. Harriet Vanger a dispărut de peste patru decenii de la o reuniune de familie, pe o insulă dominată de temutul clan Vanger. Nu a fost găsit niciodată vreun cadavru, însă unchiul acesteia a rămas convins că e vorba despre o crimă, comisă chiar de cineva din propria familie.

Pentru a elucida misterul, îl angajeaza pe ziaristul financiar ratat Mikael Blomkvist, ajutat de frumoasa tatuată Lisbeth Salander, expertă în calculatoare. Investigaţiile celor doi scot la lumină o serie de crime sinistre, comise în perioada dispariţiei femeii, legate de secretele întunecate ale familiei Vanger. Clanul însă doreşte să-şi protejeze tainele cu orice preţ, viaţa celor doi detectivi de ocazie fiind pusă în pericol…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.