România – în a câta lume?

0

Fostul premier, dl. Călin Popescu Tăriceanu, a criticat actualul guvern și FMI spunând că măsurile anti-criză au fost insuficiente și că România n-ar avea nevoie de FMI deoarece FMI-ul lucrează cu țări din lumea a treia, iar dânsul refuză să privească România ca o țară din lumea a treia.

Mai departe, fostul premier spune că ”asistăm la o lamentare permanentă, la încercarea de a găsi explicaţii care sunt legate de guvernările anterioare, dar nimic care să demonstreze că au o viziune şi o determinare. Mie mi se pare că actualul guvern nu face decât să se complacă în actuala situaţie şi să lase ca lucrurile să se rezolve de la sine sau în cel mai bun caz de către FMI” și că România încă n-a ieșit din criză din cauza incompetenței guvernului actual. (sursă: mediafax.ro)

Foarte interesant că tocmai dânsul își permite să critice actualul guvern!

Mă simt nevoit să protestez, mai ales că partidul domnului Tăriceanu s-a aliat cu PSD, partidul care nu demult a fost aliat cu PDL (partidul vinovat pentru tot și toate, inclusiv ploi, tsunami-uri și cutremure) și au pretenții la putere. România, ca și restul lumii, a trecut prin cea mai severă criză financiară din ultimii 80 de ani. Unele țări, precum Suedia, au luat măsurile adecvate din timp și au reușit să iasă din criză destul de repede.

Alte țări, precum România, au fost conduse de politicieni precum dl. Călin Popescu Tăriceanu, care înainte de criză facea asemenea declarații:

”Raspunsul este clar nu, (criza financiara internationala n.r.) nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor.” (18 Septembrie 2008)

sursă: www.wall-street.ro

Vă rog să observați data! Dl. Tăriceanu a făcut această declarație după colapsul băncii de investiții Lehman Brothers! Personal îmi aduc aminte cum stăteam în fața calculatorului și mă uitam cum index-ul S&P 500, unul dintre cele mai importante index-uri de pe piața fianciară, se afla în cădere liberă în timp ce undeva în spatele meu, pe ecranul unui televizor, puteam auzi cum un politician român susținea că criza financiară nu va afecta România. Altul decât dl. Tăriceanu.

Acuma este la modă critica la adresa actualului guvern. Câți români dau vina pe actualul guvern? Sute de mii? Eu aș zice că sunt milioane de români care dau vina pe actualul guvern. Sau spus altfel: sunt milioane de români care se lasă manipulați în continuare, care refuză să gândească singuri, să se informeze și să ia decizii raționale. Milioane de români care refuză să înțeleagă că la noi, acum doi ani, era cum este în Grecia azi sau că politicienii care azi spun că am fi avut alte alegeri pentru combaterea crizei sunt, de multe ori, aceeași care au lăsat România vulnerabilă la asemenea crize.

Azi m-am trezit cu o durere de spate, un coș pe frunte și oricât de mult încerc, nu reușesc să-mi conving părul să arate bine azi, așa că… jos cu Boc! Pe mine mă sperie electoratul român mai mult decât politicienii români. Până la urmă se pare că FMI-ul este institutul potrivit României, în ciuda spuselor domnului Călin Popescu Tăriceanu…

Alte idei și opinii de ale mele le puteți găsi pe blog-ul meu personal: viatameainstrainatate.blogspot.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here