Merită Steaua să mai fie lăsată în Europa?

3

Să scriu sau să nu scriu, aceasta a fost întrebarea care m-a bântuit ultimele zile. Până la urmă am decis că trebuie să scriu fiindcă așa nu se mai poate!

Joi seara am stat în fața calculatorului aici în Suedia și m-am uitat la meciul Napoli-Steaua cu speranța să nu ne facă de râs echipa care, cel puțin conform presei din București, GSP și ProSport, este echipa fanion în România, renumită-n Europa, șaorma, și așa mai departe.

După ce am văzut meciul, care de altfel mi-a lăsat un gust foarte amar fiindcă sfârșitul a fost atât de previzibil, n-am putut să nu mă-ntreb: merită Steaua renumele de echipa fanion a României? Merită Steaua să mai fie lăsată să joace în competițile europene? Din ce am văzut în meciul cu Napoli, nu merită!

Această echipă de sat, Steaua, își bate joc de toată munca echipelor din afara satului (a Bucureștiului), care încearcă să joace fotbal și să crească coeficientul țării. Steaua este condusă de un om care este mentalitatea de looser întruchipată, iar asta se vede și la echipă. Cred că mulți români s-au săturat să vadă cum Steaua este lăudată în presă locală din capitală, GSP și ProSport, iar apoi cum se face de râs, încasând goluri în ultimele minute, pierzând meciuri în ultimele clipe sau pierzând avantaje enormen precum cel cu Middlesborough.

De la acel meci cu Middlesborough, Steaua, cu patronul în frunte, și-a bătut joc de România de fiecare dată când și-a scos nasul prin Europa. Cu Napoli, Steaua a stat în propriul careu 80 de minute, a tras de timp deja din prima repriză; toată atitudinea jucatorilor Stelei a fost una de pierzători, degeaba se zbat ziarele de club – ProSport și GSP – să ridice moralul poporului. Din punctul meu de vedere, echipelor din capitală – poate cu excepția Rapidului – ar fi trebuit să li se interzică participarea în competițiile europene, căci ne fac pe toți de râs.

Nu trebuie să câștigi, nu asta vreau să spun, dar trebuie să te zbați; dacă nu poți câștiga meciul, atunci măcar să mori încercând. Asta este spiritul de învingător și nu valizele cu bani si declarații golănești prin ziarele locale, ProSport și GSP, iar echipele de sat, din București, nu știu să facă altceva decât să provoace spectacole în afara terenului, căci pe teren se vede doar o stare generală de neputință. Competițiile europene par să fie o haină prea mare pentru echipe de sat, gen Steaua.

Meciul cu Napoli a fost atât de caracteristic: două naționalități care s-au întrecut pentru a ajunge undeva. Românii au stat și au sperat că ceilalți să eșueze. Dacă Napoli n-ar fi înscris, n-ar fi însemnat că Steaua ar fi avut un succes, căci eșecul altuia nu poate fi considerat ca fiind victoria ta. Este o diferență enormă care, din păcate, nu mulți de dincolo de Carpați o înțeleg. Nu sunt mirat că majoritatea celor dincolo de Carpați care înțeleg diferența și-ar dori să se mute la Cluj. Este ceva firește…

Vreau să mulțumesc ”colegilor” de la ziarele locale din sat, GSP și ProSport, pentru inspirație. De la ei am învățat că se pot scrie articole precum cel pe care tocmai l-ați citit. 😀

Altele pe blogul meu personal: viatameainstrainatate.blogspot.com

3 COMMENTS

  1. Multi bucuresteni spun ca Steaua a crescut mai mult coeficientul valoric al Romaniei decat echipele din provincie…

  2. Hai noroc suedezule,
    Cam ai dreptate cu steaua, pacat.
    Sa-ti de-a D-zeu multa sanatate si fericire,multe sarmale si cirnati,
    SARBATORI FERICITE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here