Vatra Dornei este o locaţie pe care o puteţi vizita atât în sezonul zăpezii, cât şi vara. Staţiune liniştită, modernă, ea vă va permite să vă relaxaţi, iar datorită nenumăratele atracţii turistice şi posibilităţi de petrecere a timpului liber nu veţi avea şansa să vă plictisiţi. Vatra Dornei este situată în Carpaţii Orientali, în Depresiunea Dornelor, fiind înconjurată de M-ţii Călimani, M-ţii Bistriţa, M-ţii Giumalău, M-ţii Rodna şi M-ţii Obcina Mestecăniş, ce creează un peisaj montan nemaipomenit şi fac staţiunea atât de mult apreciată.
În cazul în care alegeţi să mergeţi iarna la Vatra Dornei, veţi avea parte de 2 pârtii de schi: Dealu Negru, ce beneficiază de instalaţie de transport cu telescaun, şi pârtia de schi Parc, dotată cu teleschi şi baby-schi. Astfel că, chiar dacă sunteţi schiori amatori sau profesionişti, vă puteţi bucura de peisajul alb impunător al Carpaţilor Orientali. Iar când v-aţi plictisit de acest sport, puteţi să încercaţi pârtia pentru sanie sau patinoarul pus la dispoziţia dumneavoastră în fiecare zi. La sfârşitul zilei vă puteţi reface forţele într-o baie termală, cu ajutorul împachetărilor cu nămolul de turbă din Poiana Stampei sau hidratându-vă cu apă minerală luată chiar din izvor !
Vara puteţi beneficia de excursii pe munte, care vă vor fi facilitate de diversele trasee marcate mai nou şi pentru doritorii de Nordic Walking. Puteţi să experimentaţi River Rafting pe Bistriţa, iar dacă aveţi echipament necesar, mountain bike-ul va fi la fel de incitant. Pentru cei care doresc să îşi depăşească limitele, o tură cu tiroliana le oferă andrenalina necesară şi o senzaţie nouă, parcă de zbor. Pentru grupurile de prieteni, paintball-ul în natură poate fi o alegere dintre cele mai palpitante. Nu în ultimul rând plimbările ecvestre stau la dispoziţia celor care nu au mai călărit niciodată, dar şi pentru călăreţii experiementaţi.
În cazul în care nu sunteţi o persoană pasionată de sporturi, încă vă puteţi bucura de nenumărate obiective turistice aflate atât în interiorul staţiunii, cât şi în apropierea ei, precum: Muzeul Etnografic al Bucovinei, Muzeul Vânătorii şi al Ştiinţelor Naturale, Parcul din centru, renumit pentru concertele susţinute în sezonul festival; mănăstiri dintre cele mai diverse: Mănăstirea Piatra Tăieturii, Schitul Mestecăniş, Schitul Podu Cosnei, Mănăstirea de Maici „Acoperământul Maicii Domnului” şi, nu în ultimul rând, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ şi Hmor, mănăstiri-monumente, unicate ale artei feudale româneşti, având picturi murale interioare, dar şi mai impresionant, exterioare.
Nu ezitaţi să vizitaţi albastrul de Voroneţ şi să vă delectaţi cu peisajul montan care vă va cuceri negreşit prin invitaţia sa la linişte şi explorare !