Dintre aplicaţiile de online dating, cred că cea mai cunoscută şi general folosită este Tinder. Aproape toţi oamenii pe care îi ştiu sunt pe Tinder, fie din curiozitate, fie cu dorinţa reală de a cunoaşte pe cineva, fie pentru aventuri. Şi oricum, cineva tot ştie pe cineva care şi-a găsit jumătatea pe Tinder. Prin urmare, măcar o dată, merită încercat; e o metodă foarte bună de a cunoaşte oameni noi, de care altfel nu ai da.
Cum ajungi să ai profil pe Tinder? Foarte simplu. Îţi descarci aplicaţia care este gratuită şi o uneşti cu profilul de Facebook (este obligatoriu să ai profil de Facebook pentru a putea să îţi faci un profil). Pozele ţi le ia automat din profilul de Facebook, dar dacă nu îţi plac, le poţi modifica şi gata, ai acces la restul utilizatorilor de Tinder. Cum functionează? Ai să vezi multe poze cu bărbaţi sau femei, în funcţie de ce cauţi şi dacă dai în dreapta înseamnă că îţi place, în stânga înseamnă că nu îţi place. Şi dacă şi persoana respectivă îţi dă la fel şi răspunsul e pozitiv, poţi să porţi conversaţii.
Subiectul pe care însă aş vrea să îl dezvolt azi e cum să ai un profil de succes, adică un profil care să atragă cât mai mulţi doritori şi în final întâlniri.
- Pozele de profil
Pozele de profil sunt foarte importante, ele fiind practic criteriul pe baza cărora eşti apreciat. Cele mai bune sunt cele în care apari singur. Cel puţin poza principală, care e prima cu care posibilul partener intră în contact cu tine. Alege o poza în care să îţi apară faţa şi care să fie clară. În celelalte, pune lucrurile care sunt importante pentru tine: dacă ai un animal de casă (întotdeauna primeşti puncte dacă ai), dacă îţi place marea sau muntele etc. Puţini se uită la toate pozele înainte de a da stânga sau dreapta, dar nu se ştie niciodată.
- Completează secţiunea ,,despre tine” (About you)
Tinder îţi dă posibilitatea de a completa o secţiune despre tine. O descriere cum eşti ca persoană, ce îţi place şi ce cauţi: relaţii pasagere sau o relaţie serioasă etc. E util să spui clar ce vrei, mai ales dacă ştii sigur: te scapă de cei care nu îşi doresc ceea ce cauţi tu, prin urmare ai mai puţine conversaţii inutile şi mai mult timp pentru conversaţii care să se încheie cu o întâlnire faţă în faţă.
În plus, cum umorul e o calitate pe care marea majoritate a oamenilor o caută, încearcă să strecori în această secţiune şi o replică /descriere funny.
- Nu uita de setarea căutărilor
Tinder îţi oferă şi posibilitatea de a restrânge aria de căutări în funcţie de vârstă şi locaţie. Dacă nu vrei să cunoşti decât oameni din oraşul tău şi de o anumită vârstă, setările acestea merită a fi luate în considerare. Să nu te trezeşti cu o grămadă de persoane care sunt fie prea mici, fie prea mari decât tine şi se află şi la sute de kilometri distantă.
- Abordarea persoanei
După ce treci de primul pas, respectiv ales între îmi place / displace şi sentimentul e reciproc, poţi trece la al doilea. Conversaţia.
Încearcă să pui întrebări. Pe lângă banalul ,,Hello”, ,,Bună”, ,,Ce faci?” să mai adaugi… ceva care să atragă persoana, să o facă să îşi dorească o conversaţie cu tine. ,,Cum eşti în această dimineată frumoasă de primăvară?”, ,,Ce frumos este cătelul din poza a doua, este al tău?”. Dacă eşti atent la pozele de pe Tinder, la ce a scris în bio, la ce îţi spune, sigur vei găsi întrebări interesante care să facă discuţia să curgă natural. Iar de aici până la prima întâlnire, nu mai e decât un pas.
Tinder-ul e distractiv. Merită încercat, măcar o dată. Nu-l lua însă în serios. Da, poate să ducă la poveşti faine, la poveşti de spus la bere, dar poate duce şi la respingeri şi momente penibile. Prin urmare, în doze mici şi de distracţie, merită. Şi dacă iese ceva mai mult, de ce nu?