Site icon Presa Locală

Ioan Florin Mureșan, candidat la Primăria Baciu: Iubesc oamenii şi, ca şi ei, vreau să-mi fie bine acolo unde trăiesc

Fost primar al comunei și actual candidat PSD la această funcție, Ioan Florin Mureșan ne explică de ce dorește să revină în fruntea Baciului și cum vede dezvoltarea comunității.

Știri din Baciu: Ați fost primarul comunei Baciu timp de opt ani de zile. Care au fost principalele proiecte pe care le-ați implementat în comună?

Ioan Florin Mureșan: M-am concentrat pe ce era esenţial la vremea respectivă. Să pun Baciu şi satele sale pe harta localităţilor moderne, cu infrastructură de secol XXI. Aşa că am adus apa potabilă, canalizarea, lumina şi gazele. Practic, în acel moment, 50 la sută dintre localităţile băcene nu aveau cel puţin una dintre aceste utilităţi.

Știri din Baciu: De ce candidați pentru un nou mandat de primar? Sunteți nemulțumit de primarul în funcție?

Ioan Florin Mureșan: Pentru că a face administraţie este pentru mine o stare naturală, îmi vine mănuşă, îmi place, iubesc oamenii şi, ca şi ei, vreau să-mi fie bine acolo unde trăiesc. Vreau să las în urma mea lucruri făcute cu simţul răspunderii, care se văd cu ochiul liber, de care băcenii să beneficieze. În calitate de cetăţean al Baciului sunt nemulţumit de actualul edil pentru că nu a prioritizat problemele oamenilor, iar în calitate de candidat la primărie sunt dezamăgit de fostul meu viceprimar pentru că nu a ştiut să gestioneze ce i-am lăsat moştenire, respectiv zeci de proiecte esenţiale pentru locuitori. Sunt dezamăgit şi pentru că a uitat să menţioneze că mai tot ce s-a finalizat în Baciu a fost început de mine şi că misiunea cea mai grea, adică aceea de a atrage fonduri europene, a fost bifată pe mandatele mele.

Știri din Baciu: Când se va rezolva problema traficului din Baciu? Ce depinde de primărie și ce ar trebui să facă alte autorități ale statului?

Ioan Florin Mureșan: Când primarul Clujului va înţelege că prioritatea sunt oamenii din Baciu şi nu interesele politice. Există soluţii, printre care drumuri alternative sau centura metropolitană. Mă voi implica cu prioritate în această temă pentru că inclusiv eu sunt sătul de pierdut vremea în trafic.

Știri din Baciu: Cât de important ar fi pentru Baciu realizarea proiectului de tren metropolitan? Ce avantaje ar aduce?

Ioan Florin Mureșan: Este o variantă facilă de acces către parcurile industriale, acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi mulţi cetăţeni din Baciu. Ar scuti timp preţios. Dar, repet, sunt chestiuni care stau mai degrabă în pixul altora. La propriu.

Știri din Baciu: Cum apreciați actualul proiect de pasaj peste calea ferată de la Tăietura Turcului? Credeți că ar trebui modificat pentru eliminarea completă a trecerii la nivel cu calea ferată?

Ioan Florin Mureșan: Abia aştept să-l văd funcţional, să circul pe el. Au trecut 30 de ani de când proiectul este pe buzele unora şi eu… nu întineresc.

Știri din Baciu: Cum progresează proiectul de realizare a unei zone turistice în Pădurea Hoia și Cheile Baciului?

Ioan Florin Mureșan: Este, din păcate, blocat din cauza problemelor administrative şi de fond funciar. Păcat, pentru că zona are un potenţial uriaş. Până şi americanii au venit să vadă fenomenele bizare de aici. Serios vorbind, este cheia spre turism de anvergură!

Știri din Baciu: Înainte de a fi un om politic, sunteți în primul rând o persoană atentă la tot ce este frumos și tradițional în zona dumneavoastră. Dacă ați fi gazda unor invitați, cum ați prezenta localitatea, tradițional și cultural? Ce produse specifice locului le-ați recomanda?

Ioan Florin Mureșan: Multiculturală, dar omogenă, cu peisaje geografice care te ajută să te relaxezi departe de tumultul oraşului. Produsele tradiţionale specifice zonei sunt fabuloase, de la laptele de bivoliţă până la pita cu cartofi. De altfel, Baciu este renumit pentru producătorii locali care reuşesc să rupă barierele marii industrializări alimentare şi să ţină pe tapet produsele autentice, naturale, sănătoase. Aş face punct de interes turistic internaţional – Cheile Baciului, marşând pe fenomenele paranormale care au loc în zonă.

Știri din Baciu: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți cu tărie, care ar fi acelea și de ce?

Ioan Florin Mureșan: Cred în adevăr, în asumare, în onoare şi demnitate. Cred în fapte, nu în vorbe! Şi am credinţă!

Știri din Baciu: Aveți un mesaj pentru cetățeni?

Ioan Florin Mureșan: Să nu se lase păcăliţi de jocurile politice care au în spate interese meschine. Să facă diferenţa între cei care vor funcţii şi onoruri abuzând de banul public şi cei care acţionează transparent şi doar pentru oameni şi interesele acestora. Să aibă încredere în mine. Nu i-am dezamăgit în trecut şi nu o voi face niciodată. Să aleagă înţelept!

Exit mobile version