Propunere legislativă: întreprinderile sociale de inserție să fie scutite de impozitul pe profitul reinvestit

0

Cristian Bordei, senator USR de Cluj, continuă să fie preocupat de domeniul economiei sociale și afirmă că a depus un nou proiect legislativ pentru a stimula angajarea persoanelor cu probleme.

Iată mesajul parlamentarului:

Am depus astăzi, alături de Radu Molnar, încă un proiect de lege din pachetul Economiei Sociale prin care cerem modificarea Codului fiscal, astfel încât întreprinderile sociale de inserție să nu mai plătească impozit pe profitul pe care sunt obligate prin lege să-l reinvestească.

Acești bani vor merge către stimularea inserției pe piața muncii a persoanelor din categoriile vulnerabile!

Persoanele cu situații dificile primesc un loc de muncă și o șansă la independență. Însă, susținerea lor implică niște cheltuieli cu care firmele celelalte nu se confruntă. Și totuși ele sunt supuse aceluiași regim de taxare și impozitare ca o companie clasică, care are profitul ca singur scop. Aș mai adăuga și faptul că majoritatea întreprinderilor sociale sunt înființate de către ONG-uri. Deci dacă totuși se obține un profit, el ajunge la ONG-ul mamă care îl utilizează tot pentru un scop social!

Integrarea grupurilor defavorizate în societate are nevoie de un efort general, iar trecerea acestui demers ar presupune pași înainte în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.