TOP 4 lucruri la care să te gândești înainte să îți cumperi anvelope noi

0

Atunci când conduci mașina, întâlnești mai mereu diferite condiții de drum. Unele drumuri pot fi acoperite cu pietriș, în timp ce altele pot avea o mulțime de gropi. Tipul de teren și condițiile de drum, joacă un rol important în cât de în siguranță te simți când conduci. Dacă anvelopele nu au suficientă tracțiune, poate fi foarte periculos. Trebuie să ai anvelopa potrivită pentru orice tip de teren și stare de drum, pentru a te menține pe tine și pe cei din jur în siguranță pe drum.

Iată 4 lucruri la care să te gândești înainte să îți cumperi cauciucuri noi:

  • Vremea

Una dintre cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când cumperi o anvelopă este în ce condiții meteorologice conduci? Acest lucru te va ajuta să îți dați seama de tipul de cauciucuri de care ai nevoie pentru mașina ta. De exemplu, dacă locuiești într-o zonă cu zăpadă și gheață în timpul iernii, atunci îți vei dori o anvelopă cu un model al benzii de rulare care să se prindă de suprafața alunecoasă. Dacă locuiești într-o zonă în care nu ninge, dar devine umed în timpul verii, atunci poate vei dori să cumperi o anvelopă pentru toate anotimpurile în loc de una de vară. Anvelopele pentru orice vreme sunt concepute pentru a fi folosite pe tot parcursul anului și au o rezistență mai bună la căldură extremă, care poate duce la crăpare și uscare.

  • Drumuri

Tipul de drumuri pe care conduci, va avea un impact semnificativ asupra tipului de anvelopă pe care o cumperi. De exemplu, dacă mașina ta este folosită în principal pentru a conduce în orașe cu trafic aglomerat și drumuri mai proaste, atunci este o alegere mai bună să achiziționezi o anvelopă mai rezistentă decât una care este optimizată pentru conducerea pe distanțe lungi. Cu toate acestea, dacă intenționezi să conduci pe autostrăzi sau drumuri de țară, atunci s-ar putea să nu fie necesară o anvelopă rezistentă. Poți folosi o anvelopă mai moale, care îți va oferi mai mult confort pe distanțe lungi.

  • Stil de condus

Fiecare șofer are un stil de condus diferit și propriile preferințe. De exemplu, unii oameni sunt foarte duri cu anvelopele, în timp ce alții au grijă de mașină ca și cum ar fi o jucărie nouă. Dacă ești unul dintre oamenii care conduce agresiv, trebuie să alegi cauciucuri cu un rating de viteză mai mare. Acest lucru va ajuta anvelopele să reziste mai mult. Pe de altă parte, dacă conduci ușor și prudent, nu este nevoie de anvelope de înaltă performanță.

  • Mărimea anvelopei

Cel mai important lucru în achiziționarea de cauciucuri noi este să știi care este dimensiunea potrivită a acestora pentru mașina ta. Această informație o poți găsi pe cartea de identitate a automobilului tău. Alegerea unor anvelopelor nepotrivite pentru mașina ta, poate duce la accidente. De exemplu, pentru o mașină compactă, achiziționarea de cauciucuri mai mari decât trebuie, pot atinge caroseria, astfel, uzând mai rapid atât anvelopa cât și materialul mașinii și poți avea un risc foarte mare de accident. Pentru astfel de mașini, se pot achiziționa anvelope 205 55 r16 de la E-roti.ro. Pe de altă parte, folosirea unei anvelope mai mici decât este necesar, ar face mașina ta mai puțin stabilă și dificil de condus pe suprafețe umede sau pe terenuri denivelate.

În concluzie, cauciucurile sunt una dintre cele mai importante părți ale mașinii tale, iar alegerea anvelopei potrivite poate face toată diferența. În cazul în care nu ai timp să te consulți cu un mecanic înainte, folosește sfaturile de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.