Reprezentanții agențiilor de stat dau vina unii pe alții pentru blocarea proiectelor din domeniul energiei

0

Senatorul Cristian Bordei, de la USR PLUS, dezvăluie felul în care autoritățile statului român fug de răspundere când vine vorba de cauzele lipsei de investiții în proiecte energetice și implicit a prețurilor mari de la gaz și curent din prezent:

Cristian Bordei:La ședința de ieri a Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterilor substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei electrice, al cărei vicepreședinte sunt, s-a petrecut un lucru extraordinar.
Leviatanul birocrației și a inepției organismelor statului român s-a dezvăluit în toată splendoarea sa.
Hidrolectrica S.A., companie cu capital 100% de stat, a prezentat o listă cu 21 de proiecte de investiții aflate în diverse stadii de execuție, cu termenele de finalizare depășite, care sunt blocate la diverse agenții ale statului român. La ședință au mai fost invitate conducerile Administrației Naționale “Apele române”, a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, tocmai în ideea de a vedea cauzele blocajelor și cum ar putea fi înlăturate.
În prima parte am văzut același film care a rulat la fiecare dintre ședințele Comisiei de până acum, cel în care toată lumea pretinde că și-a făcut treaba la modul serios iar vinovații sunt altundeva, în exterior. De data aceasta vinovații de serviciu au fost Comisia Europeană și ONG-urile (sic!). Numai că, la fel ca în multe din celelalte ședințe, adevărul a ieșit la iveală cu asupra de măsură. Și asta s-a întâmplat după ce, în cele din urmă, acești reprezentanți ai diverselor organisme ale statului s-au încăierat aruncându-și vina și responsabilitatea de la unii la alții!
Oameni buni, vă dați seama, dacă reprezentanții statului nu sunt în stare să se înțeleagă între ei pe documentația care trebuie făcută pentru a obține toate avizele și aprobările necesare unei investiții, cam ce Golgotă are de parcurs un investitor privat și cum este el plimbat de la Ana la Caiafa de acești funcționari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here