Pe ce cheltuie Primăria Cluj-Napoca banii tăi? Vezi aici detalii!

0

Adriana Cristian, consilieră locală din partea USR PLUS, a făcut public noul site creat de partid prin care poate fi urmărită ușor cheltuirea banilor publici de către primării. Contribuabilii pot afla de aici unde se duc taxele lor și pot face comparații între diferite orașe.

Dacă ți se pare că un oraș sau un județ se dezvoltă mai repede sau mai bine pe un anumit sector atunci urmărește banii.

De exemplu, Oradea versus Cluj-Napoca la capitolul infrastructură rutieră, vom observa că în timp ce Oradea a cheltuilt până acum aprox 116mil RON, Clujul a cheltuit anul asta cu 24 de mil mai putin . Iar daca ne uitam la bogăție vom avea iar o surpriză, bugetul de venituri al primăriei Oradea e doar cu 40 mil mai mic decât cel al Clujului.

Dacă continuăm analiza și pe capitolul spitale ( Cluj -Napoca a cheltuit 132 de mil, in timp ce Oradea a cheltuit 527 mil) vom observa că în timp ce noi ne lăudăm că am alocat 2mil RON spitalelor care ne-au cerut ajutorul ( in ultima sedinta de Consiliu Local) Oradea a cheltuit cu aproape 400 mil mai mult decat noi anul acesta.

Transparența pe bune înseamnă în primul rând să ai acces la date, noi la 1 an de când am intrat în Consiliu local încă primim datele despre buget sub formă de poze. Ce e mai trist e că așa a fost întotdeauna și asta mă face să mă întreb cum au analizat bugetele consilierii locali până acum? Știu și răspunsul, dar bănuiesc că nu e greu de anticipat, nu cred că au făcut-o”, spune Adriana Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.