Partidul USR PLUS susține că a fost forțat să iasă de la guvernare

0

Într-un comunicat trimis presei de senatorul Cristian Bordei, USR PLUS explică motivele ieșirii din guvern și neagă mai multe informații false lansate de adversarii săi politici.

„Clasa politică veche s-a folosit mereu de fumigene, de “adevăruri alternative” (cum a fost redenumită minciuna sau ocolirea adevărului). Tabăra din jurul actualului premier este un exponent de seamă al acestei clase, iar ultimele evenimente nu fac decât să întărească această idee.

Cei din jurul lui Florin Cîțu probabil și-au imaginat faptul că noi vom executa, vom sta pe burtă, în liniște și vom accepta status-quoul. Nu puteam gira hoția în stilul ultimelor trei decenii, pentru că până la urmă, oricum e prezentată, asta este, iar USR PLUS nu a intrat la guvernare ca să fie părtaș la așa ceva. Am mers pe încrederea într-un partid istoric și de tradiție care a fost acaparat, luat ostatic de o gașcă de “tranziționiști” ai anilor ’90 al căror principal scop este păstrarea mecanismelor vechi de obținere a puterii: odată cu influența, vin și banii. Nu se gândesc la nevoile oamenilor, dezvoltarea țării sau bunăstarea societății.

Minciună: Criza politică a fost declanșată de USR PLUS.

Adevăr: Criza politică a fost declanșată de Florin Cîțu care a înlocuit miniștrii USR PLUS fără consultări, a încălcat înțelegerile din coaliție privind modul de lucru si nu a ținut cont de faptul că el nu este pus premier doar de PNL. Criza a fost declanșată când acesta s-a folosit discreționar de pârghiile funcției pentru a câștiga cursa internă din partid, mișcare care mulțumește și liderii PSD după cum o dovedește aportul acestora la tergiversarea moțiunii alături de ei.

Minciună: USR PLUS a plecat de la guvernare pentru că nu are experiență / suntem dive dificile / suntem extremiști sau mai știu ce alt narativ găsește aparatul de PR.

Adevăr: USR PLUS a plecat de la guvernare pentru că vrea să schimbe modul de a face politică, iar acest lucru nu se poate cu Florin Cîțu și cei din jurul lui.

Minciună: USR PLUS s-a aliat cu AUR, partid extremist.

Adevăr: USR PLUS a inițiat o moțiune de cenzură care a fost semnată de AUR, unul din partidele de opoziție. Este doar aritmetica parlamentară, e normal ca opoziția să semneze o moțiune de cenzură. Anormal este ce fac Marcel Ciolacu și ai săi care pe față îl înjură pe Florin Cîțu iar în culise trag sforile cu PNL ca să-l salveze. E cel puțin ipocrizie din partea liberalilor când ne reproșează așa ceva, când la fel (sau mai rău în cazuri singulare) au făcut cu PRM.

Minciună: Miniștrii demiși nu și-au făcut treaba sau au greșit fără echivoc.

Adevăr: Vlad Voiculescu și Stelian Ion au fost înlocuiți în sau înainte de momente cheie din ministerele acestora. Vlad în preajma concursurilor pentru CAS-urile județene, iar Stelian când demarase proceduri de numire a unor procurori în funcții de conducere de la DIICOT, DNA și Parchetul general, proceduri pe care Lucian Bode le-a oprit (de ce urgența?).

Românii trebuie să știe faptul că actualul premier promitea reducerea subvențiilor pentru partidele politice, iar imediat după plecarea miniștrilor USR PLUS a decis alocarea a 80 de milioane de lei. Tot după plecarea colegilor mei a mărit fondul de rezervă de la 597 de milioane la 2.5 miliarde de lei, la fel cum făcea Liviu Dragnea pentru a-și satisface baronii locali. Tabăra premierului are în modalitatea de operare aceleași tehnici pe care le avea tabăra lui Dragnea, iar românii vor vedea în următoarele două luni adevărul din jurul lui Florin Cîțu și a acțiunilor acestuia.

Într-un fel sau altul va ajunge în fața Parlamentului pentru vot, iar atunci vom vedea dacă “echipa câștigătoare” a câștigat și votul PSD.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here