5 pași pentru o curățenie profesionistă și rapidă în casa ta

0

Curățenia unei case poate să fie o adevărată provocare atunci când nu ai timpul sau instrumentele necesare. Însă nimeni nu își dorește ca propria locuință să fie un mediu propice pentru murdărie, praf, sau alți iritanți ce le pun în pericol sănătatea.

Cum se poate rezolva în mod eficient problema curățeniei? Experții de la Dacris94.ro îți sar în ajutor, punând la dispoziție o gamă largă de produse profesionale de curățenie, pe care le puteți comanda online chiar acum!

Urmează cei 5 pași simpli pentru a face curățenie profesionistă și rapidă în casa ta:

 1. Crează o strategie de curățenie
 2. O strategie de curățenie poate fi „asul din mânecă” care te ajută să reduci timpul de curățenie la jumătate! Stabilește clar înainte să te apuci de treabă timpul pe care îl aloci acestei activități și ce zone din casă necesită atenție deosebită. Profesioniștii recomandă ca ordinea în care începi curățenia să fie următoarea: îndepărtarea prafului, curățenia băii și a bucătăriei, aspirarea podelelor și la final, ștergerea acestora.

 3. Păstrează un spațiu dedicat produselor de curățenie
 4. Curățenia va fi mult mai plăcută și motivantă dacă ai acces rapid la tot ce aveți nevoie. Poți alege un spațiu la îndemână în care să depozitezi aspiratorul, mopul, mătura etc. De asemenea, este o idee bună să folosești un coș cu mâner, pentru a putea transporta cu ușurință instrumentele de curățenie dintr-o cameră în alta.

  Din coșul de curățenie nu ar trebui să lipsească:

  • Bureți
  • Lavete din microfibră
  • Mănuși de cauciuc
  • Soluții de curățare profesionale pentru bucătărie, baie și podele
  • Spray-uri de mobilă și geamuri
  • Rezerve: de mop, odorizante etc.

 5. Începe cu ce este mai neplăcut sau dificil
 6. Acest sfat poate părea ușor demotivant, însă odată ce terminați de curățat camere dificile precum baia sau bucătăria, restul vi se va părea mult mai ușor! Din fericire, există produse profesioniste de curățenie care să vă ajute. De exemplu, mucegaiul din baie, depunerile de calcar și petele de pe geamuri pot fi îndepărtate cu ajutorul unor detergenți universali și dezinfectanți cu acțiune rapidă și eficientă.

 7. Curăță de sus în jos, de la stânga la dreapta
 8. Dacă urmezi acest principiu, vei curăța doar o singură dată în loc să tot revii la zonele deja aranjate. Așadar, începe mai întâi prin a șterge praful de pe tavan și rafturile înalte. În aceeași manieră, începe cu mobilierul din partea stângă a camerelor și termină cu obiectele din partea dreaptă, pentru a asigura curățenia în totalitate a spațiului. Abia după aceea puteți începe să folosiți aspiratorul și mopul.

 9. Acordă atenție îngrijirii electrocasnicelor
 10. Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai utilizate electrocasnice din locuință și, în mod evident, cel mai predispus la murdărie. Din fericire, există soluții degresante care vor rezolva problema petelor de grăsime fără a afecta funcționalitatea aparatului. De asemenea, este indicat să ștergeți interiorul aspiratorului sau să schimbați sacii de praf în mod regulat. Același principiu se aplică și în cazul filtrelor de la aerul condiționat.

Alte sfaturi utile:

 • Folosește tricourile sau prosoapele vechi pe post de cârpe.
 • Energizează atmosfera în timpul curățeniei cu muzica preferată!
 • Creează un obicei în a curăță bucătăria în timp ce gătești.
 • Reciclează pentru planetă! Poți duce aparatele casnice care nu mai sunt funcționale la centre speciale de reciclare.

Casa este locul unde te relaxezi, îți refaci energia și te bucuri de clipe minunate alături de cei dragi. De aceea, cu ajutorul acestor sfaturi simple, poți reduce timpul dedicat curățeniei și menține, în același timp, standarde profesioniste de curățenie. Bucură-te chiar acum de locuința viselor tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here