Ritmul începe să te depășească? Iată ce poți face pentru a-ți recăpăta echilibrul!

0

Marile orașe din România și din afara țării sunt în foarte mare măsură afectate de fenomenul supraaglomerării. Numeroasele locuri de muncă libere, posibilitățile în materie de distracție și petrecere a timpului liber și ofertele cuprinzătoarele ale magazinelor reprezintă niște avantaje care pot atrage pe oricine cu ușurință.

Lista motivelor pentru care merită să locuiești în mediul urban poate fi prelungită la nesfârșit, însă același principiu se aplică și celei cu dezavantaje ale traiului la oraș. Unul dintre cele mai importante sacrificii pe care sunt nevoiți să le facă cei care umplu zilnic străzile aglomerate ale marilor puncte de interes de pe hartă este acela de a se adapta la haosul implicat de conviețuirea într-o societate de mari dimensiuni.

Află care sunt 3 soluții pe care le poți aborda

  1. Alege-ți un hobby care să te ajute să te reconectezi cu eul tău autentic

Cel mai mare risc la care este supus oricare dintre locuitorii unui oraș este acela de a se pierde de sine. Grijile cotidiene se multiplică brusc, odată cu realizarea tranziției dintre viața într-un oraș de mici dimensiuni sau chiar din provincie și cea din mediul urban.

De-a lungul unei zile obișnuite, sute de perechi de ochi te privesc și zeci de buze îți transmit informații, iar fiecare interacțiune îți încarcă spațiul mental, adesea fără voia ta.

Ce nu trebuie să uiți niciodată este să-ți găsești cât de des cu putință momente în care să te deconectezi complet de la grijile zilnice. Unii aleg calea meditației, însă tehnicile pentru practicarea eficientă a acesteia sunt greu de stăpânit. Specialiștii din domeniul psihologiei recomandă celor care nu sunt dispuși să încerce meditația alegerea unui hobby care să te oblige să te concentrezi pe o singură sarcină pentru măcar câteva ore pe săptămână. Învață să cânți la un instrument muzical, apucă-te de un sport care îți surâde, lasă-ți imaginația să creeze liber lucrări de artă!  Nu-ți neglija niciodată autenticitatea.

  1.             Limitează-ți accesul la tehnologie în timpul liber

Timpul petrecut utilizând rețelele de socializare, jucând jocuri video sau urmărind filme și seriale nu este întotdeauna pierdut, însă toate acestea trebuie să se petreacă sub umbrela moderației. Din nefericire, oamenii petrec din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor, fără ca măcar să conștientizeze cât de repede se scurg minutele.

Nu lăsa zilele să treacă pe lângă tine, rămânând suspendat de un ecran luminos. Este recomandat să pierzi cât mai puțin timp din zi practicând activități care nu te hrănesc spiritual. Descarcă-ți o aplicație pe smartphone care să-ți amintească să ridici din când în când ochii din ecran. Încetul cu încetul, vei reuși să redescoperi bucuriile simple.

  1.             Orientează-te către un job remote și reconsideră varianta unei vieți petrecute într-o zonă mai liniștită

Deopotrivă cel mai îndrăzneț și cel mai eficient pas pe care ai putea să-l faci pentru a reatinge echilibrul emoțional este acela de a-ți schimba locul de muncă și locuința. Jobul tău nu trebuie să fie unul neplăcut, care-ți aduce neliniște, iar casa ta trebuie să fie templul tău de pace.

Dacă forța care te ține în inima orașului nu mai este la fel de puternică pe cât a fost la început, iar traiul într-o zonă mai liberă și mai curată îți surâde din ce în ce mai tare, ascultă-ți inima și investește într-o casă cu curte. O mare parte dintre joburi au cunoscut trecerea în mediul online în ultimul an. Găsește o variantă de muncă de acasă ori într-o zonă a țării mai liniștită împreuna cu Hauze.ro, vezi aici tipuri de proiecte pentru case mici care ți s-ar putea potrivi și treci la treabă! Timpul este neiertător și sănătatea ta mintală merită orice efort.

Fie că este vorba despre o schimbare mai mică, sau de una mai importantă, atunci când nu ești bine cu tine, trebuie să iei atitudine. Cântărește bine avantajele și dezavantajele unei schimbări majore și decide în consecință, însă nu uita că starea ta de bine atârnă greu pe talerul pe care se poziționează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here