Radu Molnar sprijină apropierea UE de Moldova, Georgia și Ucraina

0

Deputatul USR PLUS de Cluj a transmis un mesaj de susținere a partenerilor estici ai Uniunii Europene:

Azi a avut loc cea de-a 17-a ediție a Conferinței Internaționale de la Batumi, iar una dintre teme a fost „Trei state – o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în mișcare”. Au participat Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, Volodîmîr Zelenski, Președintele Ucrainei și Salome Zourabichvili, Președintele Georgiei.
🇪🇺 După cum remarca și Charles Michele, Președintele Consiliului European: “Azi, Georgia, Moldova și Ucraina sărbătoresc independența unei generatii. Au 30 de ani de democrație și au ajuns la maturitatea necesara pentru a-și defini viitorul. Iar Uniunea Europeană stă solidară alături de voi!”.
🇲🇩 Cu o prestație demnă de un lider politic european, Maia Sandu a vorbit despre calea europeană a Moldovei și dorința de a schimba cursul estic al țării într-unul vestic. Poziția ei reflectă voința milioanelor de moldoveni care deja sunt de facto europeni. Fie locuiesc, muncesc sau studiază în Europa, iar valorile vestice se întorc o data cu ei acasă. Iar ei luptă împotriva oligarhiei corupte care trage țara spre Rusia.
🇬🇪 Remarcabile au fost și cuvintele premierului georgian, Irakli Garibashvili, care remarca importanța strategică a regiunii noastre, in contextul tulburărilor din ultima vreme. “Zona Mării Negre rămâne una a jocurilor strategice în dinamica regională, iar dacă reușim să păstrăm pacea și stabilitatea aici, vom reuși și în alte părți”.
Scopul evenimentelor de acest gen este îmbunătățirea cooperării dintre cei trei parteneri și Uniunea Europenă, iar determinarea lor nu poate decat sa ne bucure și să ne dea speranțe.
Din partea noastra, a politicienilor USR PLUS, există toată deschiderea pentru apropierea de aceste țări!
Dacian Cioloș, în calitatea sa de președinte al grupului „Renew Europe” din Parlamentul European, le-a solicită președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintelui Consiliului European, Charles Michel, să ofere Moldovei o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here