Viorel Băltărețu: „Vom fi câini în continuare, nu se va putea lucra cu USR-iștii decât în interesul cetățenilor!”

0

Deputatul USR PLUS de Cluj a avut o reacție dură la scandalul apărut în urma stenogramelor DNA, din care reiese că persoane apropiate de PNL au făcut presiuni asupra ministrului Transporturilor, pentru a pune în funcții anumite persoane.

Viorel Băltărețu este la fel de ferm ca și Cătălin Drulă și spune că refuză orice compromis, când sunt în joc principiile și binele națiunii. Politicianul afirmă că și el personal a simțit din partea colegilor de coaliție unele dorințe de a pune interesele egoiste mai presus de cele colective.

Cârdășie, nu cooperare. Interese personale, nu reformă.
Asta am simțit și eu în primele luni de mandat din partea unora din partenerii de coaliție, care ne-au reproșat frecvent că nu suntem deschiși să ‘cooperăm’.
Am intrat în politică pentru că m-am săturat de oameni puși în funcții pe alte criterii decât competență, profesionalism și integritate.
Rezultatele se văd în starea actuală a sistemului de stat ce gestionează România.
Acolo unde stă în puterea unui ministru să facă numiri, mă aștept că acestea să fie făcute printr-un concurs, iar, acolo unde această variantă nu e posibilă, printr-un proces de selecție transparent și bazat pe criteriile de mai sus.
Ceea ce se vede din stenogramele DNA este modul vechi în care funcțiile se împart sau se mențin pe baza de troc și interese politice sau personale.
Avem, din păcate, colegi de coaliție care practică acest joc. Înțeleg acum mai bine de ce simt uneori o nemulțumire la adresa noastră și reproșul “cu USR-iștii nu se poate lucra”.
NU, nu vrem să fim părtași la astfel de “combinații”.
Bravo Cătălin Drulă pentru fermitatea cu care răspunzi jocurilor de interese.
Vom fi câini în continuare: nu se va putea lucra cu USR-iștii decât în interesul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.