Home Stirea zilei Legea lui Radu Molnar a trecut! Românii vor primi zile libere de...

Legea lui Radu Molnar a trecut! Românii vor primi zile libere de la muncă pentru vaccinare.

1

Deputatul USR PLUS de Cluj anunță că a avut primul său succes din mandatul de parlamentar: proiectul de lege prin care cetățenii României vor primi câte o zi liberă de la job pentru fiecare sesiune de vaccinare a trecut de Camera Deputaților și urmează să fie promulgat de președinte. Inițiativa fusese inițial respinsă de Senat, dar a primit aviz favorabil din partea Guvernului, în contextul scăderii dorinței de vaccinare a populației.

Ziua liberă pentru vaccin se va aplica în cel mai scurt timp, iar această măsură vine în sprijinul campaniei naționale de imunizare. E nevoie de mai multe astfel de măsuri transpartinice”, declară parlamentarul clujean.

Aici puteți citi textul integral al legii.

Românii nu mai merg să fie vaccinaţi. Dacă în aprilie-mai aveam 80.000 de oameni care erau vaccinaţi în fiecare zi, ritmul a scăzut vertiginos şi am ajuns în 6 iunie să fie 60.000 de oameni vaccinaţi, în 12 iunie – 40.000 de oameni vaccinaţi, în 20 iunie – 20.000 de oameni vaccinaţi, din care doar 6.000 cu prima doză. Românii se numără printre cei mai sceptici din Europa când vine vorba de procesul de vaccinare, după cum arată sondajele făcute în ultimele luni. Am ajuns în situaţia ciudată în care Guvernul trebuie să micşoreze numărul de vaccinuri comandate şi, mai rău, riscăm să avem vaccinuri care expiră pentru că nu au fost folosite. Lucrurile acestea vor avea consecinţe foarte grave pentru România. Un val IV în toamnă înseamnă creşterea numărului de cazuri, paturi pline la ATI, noi restricţii asupra economiei şi, mai rău de atât, înseamnă mulţi români decedaţi şi multă suferinţă. Avem nevoie de măsuri clare prin care să încurajăm oamenii să se vaccineze, iar legea votată astăzi aduce astfel de măsuri”, afirmă politicianul.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here