Radu Molnar: „Biblioteca Centrală Universitară are nevoie de finanțare”

0

Deputatul USR PLUS de Cluj afirmă că este nevoie de alocarea urgentă a banilor necesari pentru terminarea noului corp de clădire a bibliotecii clujene:

L-am vizitat pe Directorul general al BCU Cluj, d-nul Valentin Orga, pentru a discuta despre cea mai mare problemă a bibliotecii: șantierul perpetuu al noului corp de clădire.
Încă de la începutul mandatului său, actualul director s-a luptat pentru a asigura finanțarea și continuarea lucrărilor, demers care nu a fost deloc facil. Vorbim despre un proiect din 2012, pentru o clădire de 8000 mp, care să adăpostească volumul tot mai mare de carte și cititori.
Construcția trenează deja de foarte mult timp, motiv pentru care costurile au crescut exponențial. Faptul ca Primăria Cluj-Napoca a impus adăugarea unui nivel subteran după finalizarea fazei de proiectare, nu a ajutat deloc. Acum, bugetul estimat inițial nu mai este suficient, iar pentru a finaliza construcția, se estimează un total de 40 mil. lei.
În mandatul său de Senator, Mihai Goţiu a susținut continuu cauza bibliotecii clujene și a reușit sa obțină majorarea alocărilor bugetare, însă lucrările sunt încă departe de finalizare. De aceea, este necesar ca și în prezenta legislatură să susținem prestigioasa instituție transilvană.
Aici se vede importanța banilor obținuți de Ministerul Fondurilor Europene: ei pot susține proiecte prea mari pentru bugetul de stat. Așadar, în vederea finanțării, ne vom lupta pentru includerea noului corp de clădire al BCU pe lista PNRR, unde există un fond dedicat Educației de 3,7 miliarde de euro.
BCU este una dintre instituțiile reper ale centrului universitar clujean și trebuie să o sprijinim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.