Radu Molnar: „Investițiile serioase în cercetare au fost acaparate de București, iar Clujul a rămas în urmă pe nedrept”

0

Deputatul USR PLUS de Cluj susține că sunt necesare investiții mult mai mari din partea statului în domeniul cercetării, pentru ca România să recupereze decalajele de dezvoltare față de țările vest-europene, iar acestea să fie făcute și-n afara capitalei, în orașele unde există specialiști care pot implementa proiecte inovative:

Am fost luni într-o vizită de lucru la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și spun cu bucurie că avem în sfârșit un minister funcțional! A durat puțin, dar așa e când îl faci de la zero…
Avem și un secretar de stat de la Cluj, în persoana lui Cristian Marius Litan, prorector UBB și va fi responsabil de partea de cercetare. Este un motiv în plus de mandrie pentru mine, cercetarea și inovarea fiind puncte cheie ale candidaturii mele.
Am discutat cu ministrul despre strategia de dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale, despre posibilitatea construirii unui supercomputer în România, dar și despre proiectele de comunicații cuantice care vor fi dezvoltate inclusiv la Cluj, la ITIM.
Până acum, tot ce a însemnat investiții serioase în direcția aceasta a fost acaparat de București. Clujul a rămas în urmă pe nedrept, iar acum putem reduce din decalaj, transformând regiunea într-una exemplară prin antreprenoriat vizionar și dezvoltarea de soluții inovative.
Ciprian Teleman are un plan curajos pentru cercetarea și digitalizarea românească, iar eu mă voi asigura că județul nostru va conduce ofensiva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here