Viorel Băltărețu: Toate instituțiile publice vor fi obligate să accepte plata cu cardul și online

0

Deputatul USR PLUS de Cluj dă o veste bună pentru toți românii care s-au săturat de birocrație: a propus o lege prin care instituțiile statului vor fi forțate să încaseze bani plătiți cu cardul de către cetățeni, atât la casierie cât și pe internet.

Alături de colegul meu, Brian Cristian, am depus azi prima mea initiațivă legislativă pentru digitalizarea unitară a administrației publice.
În maxim șase luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, toate instituțiile statului – locale și centrale -, cât și furnizorii de servicii publice trebuie să accepte plăți cu cardul sau online.
Avantajele sunt duble: pe de o parte, se reduce disconfortul cetățenilor și al companiilor, iar, pe de alta, se creează cadrul pentru optimizarea costurilor, dar și a colectării de venituri de către instituțiile publice.
România are competențele tehnice necesare pentru ca digitalizarea să prindă viteză. Trebuie să ținem pasul cu ritmul de digitalizare european!
Pe scurt, Proiectul de lege aduce modificări și completări Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată:
Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum și instituțiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalități de întârziere, penalități și alte obligații de plată au obligația să accepte încasări și prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit atât fizic, la casierie cât și online printr-un sistem electronic modern de plată la distanță.
Mă bucur să fiu parte din acest proiect legislativ! Digitalizarea administrației publice e una dintre prioritățile programului meu politic și un prim pas spre reclădirea încrederii între cetățeni și instituțiile statului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here