Produsul Intern Brut (PIB) al României a scăzut în anul 2020 cu 4,4%, din cauza restricțiilor necesare pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. Reducerea activității economice nu a fost însă uniformă în întreaga țară, unele județe fiind mult mai afectate decât altele.
Criza s-a simțit cel mai mult în județele Argeș (-9,3%), Dâmbovița (-8,0%) și Teleorman (-8,0%), iar județele cel mai puțin afectate au fost Buzău (-0,2%), Cluj (-1,1%) și Mureș (-1,8%).
Cu o scădere de doar 1,1%, Clujul a avut o performanță mult mai bună decât principalele județe cu care se află în competiție: Sibiu (-2,9%), Ilfov (-3,2%), București (-3,4%), Iași (-3,5%), Brașov (-4%), Dolj (-4%), Timiș (-5,6%), Constanța (-7%), Bihor (-7,7%).
Deși municipiul Cluj-Napoca a fost afectat de anularea festivalurilor și a altor evenimente, reducerea drastică a turismului de afaceri și plecarea studenților, orașul a continuat să aibă o performanță economică robustă chiar și pe timp de epidemie, susținută mai ales de sectorul IT și de construcții.
Comisia Națională de Strategie și Prognoză prevede că zona Clujului va avea și în următorii ani o creștere mai mare decât media națională și decât procentele din capitală, consolidându-și poziția de al doilea pol economic al țării după București.