Sebesi Árpád l-a înlocuit pe Sergiu Hossu în Consiliul Local Cluj-Napoca

0

Un nou consilier local USR PLUS a fost învestit în funcție în ședința de miercuri, 21 aprilie, după ce Sergiu Hossu a fost numit șef al Cancelariei Prim-Ministrului și a lăsat postul vacant.

Sebesi Árpád a urmat studiile universitare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca unde în 2009 a obținut diploma de inginer Calculatoare și Tehnologia Informației. Pe parcursul carierei, a lucrat în cadrul unor companii de IT din Cluj, cum ar fi Arobs, Evoline, Accenture, ServusTech sau MSG.

A făcut parte din echipele de lucru a mai multor proiecte de anvergură internațională, printre acestea se numără: dezvoltarea unei platforme de internet banking pentru una dintre cele mai prestigioase instituții financiare europene; la site-urile de rezervări ale celor mai importanți actori de pe piața hotelurilor B2B; softurile de control ale unor sisteme de metrou; digitalizarea și automatizarea fluxului de recuperare postoperatorie a pacienților în Elveția; soluții de risk management pe baza de hărți GIS augmentate pentru companiile de transport din Statele Unite.

Ca vorbitor fluent in limba maghiara, română, engleză și germană, cunoscător al evoluțiilor din domeniul său de specialitate, Sebesi Arpad a acumulat o experiență profesională și personală care i-a permis să-și asume cu curaj și rolul de candidat la Consiliul Local Cluj- Napoca, iar din 2021 rolul de consilier local.

Membru USR din 2017, a participat la elaborarea diverselor proiecte politice și programul de guvernare local, unde a contribuit la dezvoltarea segmentului de digitalizare și trasarea direcțiilor necesare pentru transformarea administrației locale într-una realmente digitalizată și eficientă.

Odată cu intrarea mea în Consiliul Local Cluj-Napoca vreau să aduc și mai aproape administrația locală de bunele practici din domeniul privat, de bune-practici digitale, de o circulație a informațiilor îmbunătățită, adaptată anului 2021.

În acest sens, una dintre provocările și, implicit, soluțiile în care vreau să mă implic reprezintă contracararea dezvoltării urbanistice haotice a orașului, unde, de multe ori, interesele viitorilor locuitori sunt ignorate, dar unde, cu o bună consultare și informare a cetățenilor, din timp și folosind unelte moderne, digitale, multe anomalii pot fi corectate.

Concomitent, și cumva tangențial, împreună cu colegii mei din Consiliul Local, vreau să-mi canalizez energia și spre a oferi atât un acces mai facil locuitorilor la informațiile de interes public, cât și un dialog ușor și la îndemână între ei, reprezentanții lor și decidenții din Primărie.” a declarat Árpád.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here