Top 4 avantaje ale SMS-urilor de marketing pe care TREBUIE sa le cunosti!

0

In momentul in care ai o afacere, cu siguranta te gandesti cum pot s-o promovezi mai bine,  astfel incat profitul sa creasca in mod semnificativ. Daca ai angajat deja o firma de specialisti in publicitate, insa consideri ca afacerea nu a ajuns la potentialul sau maxim, atunci, cel mai probabil, mai trebuie sa pui la punct cateva tactici de promovare.

Mesajele de marketing, care sunt trimise, in acelasi timp, unui numar mare de persoane, te pot ajuta in acest sens. Aceasta tehnica de publicitate poate avea un nivel foarte mare de succes, mai ales atunci cand continutul lor este ales in mod corespunzator publicului la care vrei sa ajungi.

Iata care sunt avantajele pe care SMS-urile de marketing ti le pot aduce pentru afacerea ta:

  • Transmiterea informatiilor cu privire la deschiderea unui nou magazin

In momentul in care deschizi un nou magazin sau reprezentanta intr-un anumit oras, poti trimite un SMS automat, pentru a informa toti locuitorii sai cu privire la acest lucru. Astfel, te vei putea bucura de avantajul unui numar mare de clienti, chiar din primele zile de la deschidere.

  • Informarea cu privire la diferite oferte promotionale

Un alt avantaj semnificativ al marketingului prin SMS este faptul ca te poate ajuta sa iti faci cunoscute ofertele promotionale sau stocurile limitate. Aceasta tehnica de marketing, cunoscuta in domeniu sub numele de „scarcity”, este extrem de eficienta, majoritatea consumatorilor fiind tentati sa verifice promotiile sau articolele care se afla la reducere. Atunci cand continutul mesajelor este adaptat publicului tau tinta, potentialii clienti se vor simti atrasi de ceea ce ai de oferit, caci le vei da impresia de exclusivism si apartenenta la cercul tau de business.

Pentru a te asigura, insa, ca astfel de mesaje vor avea efectul dorit, este recomandat sa apelezi la experti in domeniu pentru asistenta. Astfel, daca iti doresti sa iti construiesti un renume si sa castigi din ce in ce mai multi clienti, achizitioneaza serviciile de SMS de la SMSO, care pot fi personalizate in functie de publicul la care vrei sa ajungi sau de nevoile pe care le ai.

  • Fidelizare

In cazul in care un client isi trece numarul de telefon in baza de date a magazinului, este recomandat ca, de fiecare data cand acesta cumpara un anumit produs sau serviciu, sa primeasca un mesaj de multumire. Cu ajutorul acestor tipuri de SMS, consumatorii pot incepe sa resimta un atasament fata de brand-ul tau, devin clienti fideli.

De asemenea, poti avea in vedere mesajele cu privire la zilele speciale din viata consumatorilor. Poti trimite,spre exemplu, cateva mesaje frumoase cu ocazia Craciunului, zilelor de 1 si 8 martie sau chiar in zilele de nastere. Acesta este un alt tip de mesaj de fidelizare.

  • Informare cu privire la anumite evenimente care se petrec in magazin

Daca iti doresti ca oamenii care cumpara constant din magazin sa fie cat mai apropiati de brandul tau, atunci le poti trimite informatii cu privire la orice eveniment care se petrece in incinta acestuia. Invita-i, prin intermediul unui SMS automat, la petreceri sau la diferite promovari de produse. Vei putea realiza, astfel, o conexiune mult mai personala intre afacerea  si consumatorii tai.

In cele din urma, trebuie neaparat sa incerci sa pui in aplicare aceasta tehnica de marketing care, daca este realizata in mod optim, va da cu siguranta rezultate.Tine minte faptul ca mesajele trebuie sa fie cat mai scurte, clare si precise, pentru a avea garantia ca acestea sunt citite de catre fiecare destinatar in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here