Care ar trebui să fie condițiile pentru înscrierea în clasa 0?

0

Adriana Cristian, consilier local în Cluj-Napoca din partea Alianței USR PLUS, lansează o întrebare interesantă: după ce criterii ar trebui să fie departajați copiii la înscrierea în clasa pregătitoare, când numărul cererilor îl depășește pe cel al locurilor disponibile?

Iată ce spune politiciana clujeancă:

Sunt in Consiliul de Administratie al unor scoli din Cluj (functie neplatita, dar importanta a consilierilor locali) acum se discuta despre conditiile de inscriere in Clasa0. Pe langa criteriile obligatorii se voteaza in Consiliu si criterii specifice, criterii care se aplica daca numarul solicitarilor il depaseste pe cel al locurilor ramase libere. Nu exista un standard, fiecare scoala poate sa aleaga ce doreste.

Ce astfel de criterii specifice considerati ca ar trebui implementate?
p.s. Clasa 0 – toate grupurile de parinti zumzaie dupa informatii, care sunt recomandarile de invatatoare, care sunt scolile cele mai bune, care e viziunea directorilor, care sunt proiectele implementate de scoli, ce rezultate au avut acestea si altele. Daca ne uitam pe paginile web ale scolilor informatiile acestea nu se regasesc cu toate ca ar trebui …. Stiti ce simplu s-ar putea actualiza pagina web a scolilor cu aceste informatii? In doua zile, vointa sa fie ! ( despre paginile web ale scolilor promit sa revin cu o postare – sunt oameni care fara studii la primul site pe care-l fac reusesc ceva mai bun)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here