TOP 3 sfaturi pentru alegerea ghivecelor ideale în această primăvară

0

Venirea primăverii înseamnă, pentru cei mai mulți clujeni, mult timp petrecut în aer liber, în natură, alături de familie și prieteni. Bucuria pe care acest anotimp o aduce se manifestă adesea prin renovări exterioare a teraselor, curților și grădinilor, pentru a putea profita la maximum de aceste locuri.

Plantele sunt un element de bază pentru orice spațiu exterior amenajat cu bun gust. Pe lângă rolul estetic, plantele ajută la purificarea aerului și reducerea anxietății, două aspecte pe care nu poți să le treci cu vederea! Totuși, revenind la partea estetică, trebuie să iei în calcul ghivecele în care plantele vor crește, acestea având un impact uriaș asupra felului în care spațiul tău va arăta.

Iată sfaturile pentru a face cele mai bune alegeri atunci când cauți ghivece pentru plantele tale:

  • Acordă atenție culorilor

Alege culorile în funcție de stilul de design pe care l-ai pus în practică în grădină, pe terasă sau în curte. Spre exemplu, pentru un design minimalist, sunt potrivite ghivecele:

  • albe
  • negre
  • gri
  • nuanțe închise ale unor culori reci

În schimb, pentru alte stiluri de design, îți permiți să faci alegeri mai îndrăznețe. Poți opta pentru ghivece colorate în nuanțe puternice, calde. Nu uita că este necesar ca ele să arate bine și împreună, nu doar individual. 

  • Acordă atenție texturii

Pe lângă importanța culorii, textura este un alt aspect la care să fii atentă. Trebuie să fie potrivită plantei pe care urmează să o pui în ghiveciul respectiv și să se asorteze cu restul elementelor decorative. Spre exemplu, un ghiveci cu o textură lucioasă nu se va integra bine alături de ghivece din lut.

Din acest motiv, este indicat să ai un plan legat de modul în care îți dorești să arate spațiul tău și să alegi ghivecele în consecință. Bineînțeles, nu trebuie să notezi totul, până la ultimul detaliu (decât dacă îți dorești să faci acest lucru), ci să ai un plan general.

  • Acordă atenție mărimii

Trebuie să cunoști foarte bine care sunt plantele pe care le ai și care sunt nevoile lor în materie de dimensiune a ghiveciului. Poți să vezi pe site-ul Hornbach.ro ghivece și măști pentru plante atât de dimensiuni mari, cât și de dimensiuni medii sau mici. Unele plante pot avea nevoie să fie mutate în ghivece mai încăpătoare față de cele în care sunt acum.

Ține cont și de spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru amplasarea ghivecelor. Spre exemplu, un spațiu prea îngust nu îți va permite poziționarea unui ghiveci de mari dimensiuni. În funcție de plantele tale, este posibil să fii nevoită să regândești amplasarea lor pentru a te asigura că au parte atât de spațiul necesar dezvoltării, cât și de condițiile de lumină pentru a supraviețui.

Nu te feri să alegi ghivece în perechi! Aceasta e o tehnică folosită adesea de designerii de interior, întrucât „leagă” mai bine restul elementelor între ele. Poți opta cu încredere pentru două sau chiar trei ghivece identice.

Ia în considerare sfaturile de mai sus înainte să îți achiziționezi noile ghivece pentru curtea, terasa sau grădina ta. Dacă respecți aceste îndrumări, cu siguranță spațiul tău va arăta excelent și plantele tale se vor simți minunat în noile lor „locuințe”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here