Radu Molnar: „În USR PLUS nu s-a făcut niciodată diferențiere în funcție de etnie”

0

Deputatul clujean a postat un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care afirmă că partidul său este singurul care reprezintă cu adevărat toate etniile din România, aducând ca argument numărul mare de etnici maghiari care au funcții în Alianța USR PLUS.

Mi-a fost întotdeauna greu să înțeleg ura față de oameni care vorbesc altă limbă decât a ta sau au o alta origine. Poate din cauză că, la bunicii mei din Tășnad, mă jucam cu copii români, maghiari și rromi, fără ca diferențele astea să conteze.

În USR PLUS nu s-a făcut niciodată diferențiere în funcție de etnie. Astfel, partidul nostru a ajuns să fie singura oază de normalitate etnică din politica românească. Am promovat candidați maghiari în tot județul. Ei au fost votați de către filialele lor doar în funcție de competențe. Nu a interesat pe nimeni ce limba maternă au.

  • La Gherla pe candidatul la primărie din partea USR PLUS îl cheamă Carol Szasz
    și a ajuns în Consiliul Local împreuna cu colegul nostru Petrovici Lehel – Zoltán
  • La Cluj-Napoca va intra in curând în Consiliu Sebesi Árpád
  • La Apahida ne reprezintă Ianos Kovacs
  • Președintele filialei locale USR Cluj-Napoca e Iakob Attila

Exemplele pot continua și datorită lor suntem azi aici. Ei sunt politicieni valoroși și factorul etnic nu ar trebui să fie vreodată o piedică! Iar asta e cu atât mai important acum când se reaprinde forțat conflictul interetnic și e exploatat politic. Acum ca naționalismul patriotard a ajuns să fie în mod oficial reprezentat în Parlament, e nevoie de exemplul USR PLUS, exemplul care arată că se poate și fără ură.

Dar așa a fost construit USR PLUS de la început. Reprezentativ pentru toți cetățenii, indiferent de etnie. Tot ce putem spera e ca la un moment dat acest exemplu să fie urmat de către toate partidele din România.

Până atunci, la mulți ani, frați maghiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here